De fapt, daca nu am fi trait sub o alta ocupatie a statului roman, Pactul Stalin-Hitler ar fi trebuit condamnat exact acum un an, in mult cantatul Raport. Practic, prima consecinta directa a acestui Pact asupra poporului roman a fost invadarea terito
De fapt, daca nu am fi trait sub o alta ocupatie a statului roman, Pactul Stalin-Hitler ar fi trebuit condamnat exact acum un an, in mult cantatul Raport. Practic, prima consecinta directa a acestui Pact asupra poporului roman a fost invadarea teritoriului romanesc de catre Armata Rosie, instauratoarea regimului de ocupatie bolsevic. Cu tot cu crimele in masa aferente - Katyn-urile romanesti din Basarabia si Transnistria - urmate de primele deportari in Gulagurile sovietice. Dar echipa Tismaneanu tocmai asta si-a propus: sa acopere responsabilitatea sefilor lui Molotov si sa ne scoata pe noi vinovati ca popor, dupa cum sintetiza Mihai Pelin. Chiar si Ticu Dumitrescu, fost membru al Comisiei Tismaneanu si apoi toti reprezentantii organizatiilor fostilor detinuti politici si luptatori anticomunisti, reclamau revoltati ca tovarasul lui Vladimir Tismaneanu si Marius Oprea, Dorin Dobrincu, a micsorat pe furis si din condei numarul victimelor comunismului in Romania, de la 2.000.000 la 350.000.
Dupa contestarea fostilor detinuti politici si Biserica Ortodoxa are un studiu stiintific care demoleaza minciunile si falsurile din Raportul Tismaneanu si permite tuturor credinciosilor ortodocsi si luptatori anticomunisti care se simt lezati sa actioneze in judecata autorii si editorii Raportului, respectiv troika Tismaneanu-Dobrincu-Vasile sau Patapievici-Manolescu-Liiceanu, spre alt exemplu. Desi eu vreau ca din 2008 sa nu mai scriu un rand pe aceasta tema, sunt convins ca Grinch-ul cu papion si fata de hitlerica si tasmanianul moralist o sa-si ambreieze din nou impotriva noastra masinuta de propaganda in frunte cu Evenimentul Zilei, organ al unui trust occidental care explica zilnic ca romanii sunt cei mai mari infractori, nespalati, mitocani si betivi nenorociti din lume. Adica exact ce ne invata sa facem, tot zilnic, celalalt organ de indobitocire in masa al lui Ringier, Libertatea (ce sacrilegiu, Libertatea este primul ziar liber al Romaniei aparut in valtoarea evenimentelor din decembrie 1989!).
Un politruc din echipa Tismaneanu, cu stagii si pe la Moscova, Armand Gosu, redactor sef al revistei "22" a GDS ataca la baioneta condamnarea, in "Romania libera", unde afirma ca este vorba de "o criza de inspiratie" a Presedintiei si a Romaniei "care a facut jocul Rusiei, poate fara sa vrea". Apoi mai spune ceva ce numai el poate sa inteleaga: "Prioritatea numarul unu pentru politica externa este scoaterea serviciilor secrete care scurtcircuiteaza si paralizeaza relatia cu Republica Moldova". Hmm. Sabina Fati, colaboratoare GDS, brusc specializata si ea pe Rusia si Moldova, ii tine isonul, impotriva condamnarii consecintelor Pactului. Este vorba, repet, de consecinte care-si pastreaza valabilitatea si astazi. Numai o curca beata ar putea confunda condamnarea consecintelor Pactului sau contestarea Tratatului din 1947 - semnat de Romania din postura de tara invinsa -, cu negarea frontierelor vestice ale tarii. Romania nu a existat inainte de Axa?, nu a existat inainte de '47? Ne-au dat nazistii, sovieticii sau puterile aliate propriul nostru pamant? Sa nu uitam ca prima invadare a comunismului in Romania a fost urmata de cea de a doua, legiferata chiar prin concursul puterilor occidentale.
O data barem sa aiba si Romania propria pozitie, nationala. La multi ani, romani!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.