Anul se termina cu inchiderea oficiala a focarului de gripa aviara de la Murighiol, judetul Tulcea. Potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, toate restrictiile privind miscarea ani
Anul se termina cu inchiderea oficiala a focarului de gripa aviara de la Murighiol, judetul Tulcea. Potrivit unui comunicat de presa al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, toate restrictiile privind miscarea animalelor, transportul si comercializarea pasarilor si a produselor provenite de la acestea, precum si filtrele instalate la intrarile, iesirile si debarcaderul din localitatea Murighiol, au fost ridicate. In aceste conditii, de la 1 ianuarie 2008 se inlatura si restrictiile impuse de Comisia Europeana. Focarul de gripa aviara a fost identificat, pe 27 noiembrie, intr-o singura gospodarie din Murighiol. Veterinarii au facut peste 1000 de probe prelevate de la pasarile din gospodariile aflate pe o raza de 3 km in jurul focarului, dar nu a mai fost identificat nici un caz de gripa aviara. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.