In minivacanta de iarna din Italia, care se va incheia pe 13 ianuarie, cand se reia campionatul, numele lui Adrian Mutu este unul extrem de vehiculat pe piata de transferuri. Presa peninsulara anunta aproape zi de zi interesul vreunui club pentru ata
In minivacanta de iarna din Italia, care se va incheia pe 13 ianuarie, cand se reia campionatul, numele lui Adrian Mutu este unul extrem de vehiculat pe piata de transferuri. Presa peninsulara anunta aproape zi de zi interesul vreunui club pentru atacantul roman de la Fiorentina, in ciuda faptului ca acesta a anuntat clar ca nu doreste sa paraseasca orasul toscan, unde se simte foarte bine. Dupa ce "Corriere dello Sport" a notat joi ca AS Roma este gata sa plateasca 20 de milioane de euro pentru aducerea lui Mutu, fratii Della Vale, patronii Fiorentinei, au iesit ieri la rampa dorind sa clarifice lucrurile.
"Nu pleaca nimeni de la Fiorentina, nici macar Mutu. La noi contractele se respecta, cedarea lui Toni (n.r. transferat in vara la Bayern Munchen pentru aproape 30 de milioane de euro) a fost un capitol special. Nimeni nu va pleca, nici macar Mutu!", au anuntat fratii Diego si Andrea Della Vale, presedintele de onoare, respectiv presedintele executiv ai clubului toscan. In materialul despre o posibila trecere a romanului la AS Roma, "Corriere dello Sport" aprecia ca relatia lui Mutu cu conducerea Fiorentinei nu este roza, dupa ce jucatorul a solicitat public investitii pentru cresterea valorica a echipei, dar nici cu suporterii, care, desi il adora pe "Briliant", au fluierat trupa "viola" in ultima etapa a anului, la victoria cu 5-1 in fata lui Cagliari, in care atacantul roman a punctat de doua ori si a oferit si doua pase decisive. Un alt comentariu apreciativ la adresa lui Mutu a facut si Luciano Moggi, cel care l-a adus pe internationalul roman la Juventus acum doi ani si care este suspendat in prezent pentru cinci ani, in urma scandalului "Calciopoli". Fostul conducator al "bianconerilor" a regretat plecarea lui Mutu de la Torino si a criticat campania de transferari a lui Juve in vara anului trecut. "Eu nu i-as fi luat la Juventus pe Almiron, nici pe Thiago, nici pe Andrade, dar nici pe Boumsong. Apoi, in mod sigur Ibrahimovic nu ar fi la Inter, iar Mutu la Fiorentina", a declarat Moggi. Luciano Moggi a fost director general la Juventus in perioada 1994 - 2006, functie pe care a parasit-o dupa ce a fost in centrul scandalului meciurilor trucate din fotbalul italian, Calciopoli, fiind acuzat, la un moment dat, ca a facut ilegalitati si in aducerea lui Mutu de la Chelsea, insa, in cele din urma, nu a fost pus sub invinuire pentru acest lucru. El a mai ocupat functii de conducere la gruparile AS Roma, Lazio, Napoli si Torino. In ianuarie 2005, Moggi l-a adus la Juventus pe Adrian Mutu. In prezent, Moggi este colaborator al unor publicatii si posturi de televiziune din Italia.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.