Tranzactiile cu cladiri si terenuri vor avea valori mai mari in 2008, intrucat vor include si Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA), achitata de cumparator si ulterior rambursata acestuia, dupa ce autoritatile au decis sa elimine, la 1 ianuarie 2008, masu
Tranzactiile cu cladiri si terenuri vor avea valori mai mari in 2008, intrucat vor include si Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA), achitata de cumparator si ulterior rambursata acestuia, dupa ce autoritatile au decis sa elimine, la 1 ianuarie 2008, masurile simplificate in domeniu. Guvernul a aprobat, in octombrie, mai multe modificari ale Codului Fiscal, noile prevederi urmand sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2008. Masurile simplificate la TVA, respectiv taxarea inversa, au permis vanzarea sau cumpararea de bunuri fara transferul efectiv de numerar pentru cota de 19% reprezentand Taxa pe Valoarea Adaugata. Procedura a fost aplicata doar daca vanzatorul si cumparatorul erau inregistrati ca platitori de TVA. Aceste proceduri au evitat transferul suplimentar de numerar de la cumparator la vanzator, de la vanzator la buget si de la buget la cumparator. Potrivit Mediafax, Guvernul a eliminat masurile de simplificare atat in cazul livrarilor de cladiri si terenuri, cat si in cazul lucrarilor de constructii-montaj.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.