Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va mai amana, cu inca un an aplicarea ordinului privind conditiile ce trebuie indeplinite de micii producatori pentru comercializarea produselor realizate in gospodari
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va mai amana, cu inca un an aplicarea ordinului privind conditiile ce trebuie indeplinite de micii producatori pentru comercializarea produselor realizate in gospodariile proprii. Ordinul nr. 301/2006 privind vanzarile directe de produse primare a alimentelor a inregistrat doua amanari de aplicare, aceasta fiind cea de a treia. Cea mai importanta prevedere, care a dus la amanarea aplicarii ordinului, se refera la interdictia aplicata taranilor de a comercializa produsele in toata tara, fiind obligati sa se rezume doar la piata locala, reprezentata de judet, sau sa vanda direct din gospodarie. Cel mai afectat produs este branza, Bucurestiul riscand sa ramana fara acest produs de la tarani. Pentru ca nu s-a ajuns la un consens, veterinarii vor amana aplicarea Ordinului 301/2006 pana la 01.01.2009. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.