Imprumutind modelul faimosilor spartani, in noaptea de Ajun, 300 de locuitori din Voluntari au blocat soseaua Bucuresti-Urziceni, decretind ca pe acolo nu se trece deoarece nu au ei curent.

In aceasta distributie insa, in rolul persilor avem Electrica, o companie al carei nume ar face sa clocoteasca singele de nervi pina si in sfioasa caprioara Bambi. Motivul pentru care distinsii cetateni s-au gindit ca drumul public este precum curtea personala era faptul ca de citeva saptamini primeau curent electric cu lingurita si stateau in bezna citeva ore in fiecare zi, ca pe vremea celui-impuscat-de-Craciun. Suparati, oamenii nu au mai rezistat si au blocat soseaua, incercind sa se razbune pe Electrica (?) si reusind, in schimb, sa faca mizerii soferilor nevinovati care incercau sa circule pe drumul pentru care platesc de le iese pe nas.

Problema se trage de la doua transformatoare pe care Electrica le-a instalat pe baza solicitarilor clientilor, care au spus ca au de gind sa consume cantitatea X de curent electric, dupa care s-au razgindit si au decis sa consume cantitatea Y, unde Y este de zece ori mai mare decit X. Bineinteles, drept urmare, generatoarele n-au putut duce si au trebuit oprite de mai multe ori pentru a nu lua foc din cauza suprasarcinii. Cel putin aceasta e explicatia persilor de la Electrica (n.m. persi, pentru ca in limba romana nu te poti intelege cu dinsii).

Pe de o parte, trebuie sa recunosc ca mi-a tresarit inima de mindrie sa vad, in sfirsit, romani in strada, indiferent de motiv. Pe de alta parte, as vrea sa-i rog pe cei 300 care au speriat soseaua ca data viitoare sa ocupe abuziv sediul companiei cu care au probleme, pentru ca nu am chef sa merg cu masina pe cimp de cite ori le cade curentul, li se taie apa, e invazie de lacuste sau ia Steaua gol.

Si, in sfirsit, sa trecem la Electrica. O companie care are falsa impresie ca, de cite ori face cite o timpenie si apoi o explica frumos, aceasta este ca si rezolvata. Ei bine, cind imi cade curentul nu ma intereseaza ca v-a picat generatorul. Ar fi culmea ca eu sa platesc si tot eu sa-mi bat capul cu kilowatii vostri. Pe mine ma intereseaza sa nu ramin fara curent, despre care in contract scrie ca trebuie sa mearga 24 de ore pe zi. Ma intereseaza ca platesc un curent care nu exista si ca mi se strica, in congelator, carnea pe care am dat o caruta de bani.

Si pentru ca tot sint sarbatorile de iarna, o urare pentru managementul Electrica: va doresc sa ramineti fara apa si caldura acolo unde petreceti Revelionul. Dupa care, poate ne intilnim pe un drum public.