Lantul de magazine tip discounter are planuri de expansiune si la anul. Miza sint orasele cu peste 20.000 de locuitori.

Operatorul de retail Plus Discount a deschis saptamina trecuta al 50-lea magazin al retelei, la Tirgu-Mures, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro, informeaza compania. Planurile de expansiune ale retailerului german vor continua insa si la anul, compania vizind orasele cu peste 20.000 de locuitori. „Magazinul Plus de la Tirgu-Mures este ultima noastra deschidere din acest an, urmind ca in primavara anului viitor sa deschidem si alte magazine in acest judet", a declarat directorul general Plus Discount Romania, Uwe Klostermann. Noul magazin are o suprafata de circa 1.380 de metri patrati, din care 1.080 de metri patrati reprezinta suprafata de vinzare. Totodata, unitatea dispune de 70 de locuri de parcare.

Plus Discount Romania face parte din grupul german Tengelmann, care a incheiat recent un joint venture cu retailerul german Edeka pentru operarea magazinelor Plus din Germania. Astfel, compania germana poarta negocieri pentru vinzarea retelelor Plus din celelalte tari europene in care este prezenta. Presa internationala sustine ca Tenglemann poarta negocieri cu operatorul de hipermarketuri Carrefour pentru preluarea magazinelor Plus din Romania si Bulgaria. Informatia nu a fost insa confirmata oficial.

Plus Discount Romania a inregistrat in anul fiscal incheiat la 30 aprilie 2007 o cifra de afaceri de 126,5 milioane de euro, de aproape patru ori mai mare decit in anul fiscal precedent.