Selectionerul Victor Piturca a anuntat ca nationala nu are nevoie de multe meciuri amicale si ca FRF a aranjat un cantonament in patria mafiei pentru pregatirea Campionatului European 2008.

Destul de rezervat in relatia cu presa din Romania, Victor Piturca a stat la discutii pe indelete cu trimisul Reuters la Bucuresti. Selectionerul a afirmat ca vrea contract cu FRF pina dupa turneul final al CE din 2012, declaratia facuta agentiei de presa britanice fiind prima care clarifica intentiile lui Piturca. Actualul contract expira la sfirsitul lui iunie 2008. „Am refuzat propunerile a doua federatii europene si unele venite de la diverse cluburi", a spus Piti. El a mai afirmat ca „actuala generatie de fotbalisti este valoroasa si a ajuns la maturitate, putind sa obtina rezultate importante pina in 2012". Spre deosebire de predecesorii lui, in special Bölöni, Piturca are un program prudent in care este interesat de exploatarea la maximum a generatiei lui Mutu si Chivu, fara sa se gindeasca la solutii de viitor. „Nu este momentul potrivit pentru a face schimbari", s-a pronuntat el.

Euro 2008, competitie in care Romania a avut ghinionul de a pica in aceeasi grupa cu Italia, Franta si Olanda, este privita cu realism de selectioner. „Mutu, Chivu, Lobont sau Goian sint fotbalisti de mare valoare si este o placere sa lucrezi cu ei. Echipa nationala a aratat un nivel ridicat in preliminarii si nu avem nevoie de multe meciuri de pregatire", a spus selectionerul. Declaratia lui justifica penuria de amicale in care se afla conducerea FRF si consfinteste o teorie originala de pregatire a turneului final, in conditiile in care majoritatea nationalelor calificate au in calendar destule meciuri de pregatire tari, adversarele noastre din grupa evoluind cu Spania, Portugalia sau Anglia. Piturca a spus ca echipa Romaniei va efectua un stagiu de pregatire in Sicilia inainte de turneul final din Austria si Elvetia. „Am nevoie de o echipa proaspata la Euro. In mai este exclus sa antamam amicale, deoarece exista riscul accidentarilor", a incheiat antrenorul.

Nici Mircea Sandu nu a stat degeaba de sarbatori. El a initiat un proiect de propunere pe care sa il inainteze la UEFA, conform caruia la turneele finale echipele care au facut parte din aceeasi grupa preliminara sa nu se intilneasca in prima faza. Referitor la alegerea locului de cantonament, Sicilia, optiunea este oarecum normala daca ne gindim ca primii doi oameni din fotbalul romanesc, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, au porecle care provin din zona: Nasu’, respectiv Corleone.

Drumurile lui Mutu duc la Roma Victor Piturca a dezvaluit ca Adrian Mutu viseaza sa ajunga pe final de cariera la un club mare, ca Real Madrid sau Barcelona. „Corriere dello Sport" sustine insa ca deocamdata oferte vin tot din Italia, cap de lista fiind AS Roma, fostul club al lui Cristi Chivu. Potrivit italienilor, formatia din capitala italiana este dispusa sa-si consume tot fondul de transferuri, 20 de milioane de euro, pentru a-l aduce pe roman mai aproape de strazile unde Mutu a facut shopping de sarbatori. Mutu a marcat in acest sezon noua goluri pentru Fiorentina.

Mascotele oficiale si alte informatii despre Euro 2008 pe www.cotidianul.ro/select