O fetita de 12 ani este singurul supravietuitor dupa ce avionul in care era, impreuna cu alte trei persoane, s-a prabusit in Panama, duminica, echipajele de salvare gasind-o abia marti, dupa 52 de ore de la accident, relateaza The Guardian. Timp de 5
O fetita de 12 ani este singurul supravietuitor dupa ce avionul in care era, impreuna cu alte trei persoane, s-a prabusit in Panama, duminica, echipajele de salvare gasind-o abia marti, dupa 52 de ore de la accident, relateaza The Guardian. Timp de 52 de ore, Francesca Lewis a stat singura in jungla, cu bratul si gatul fracturate, fara mancare, prinsa intre resturile avionului care s-a prabusit intr-o zona izolata, langa vulcanul Baru. In accident au murit alte trei persoane aflate la bord: prietena Francescai, Talia Klein, de 13 ani, si tatal acesteia, un om de afaceri din California, in varsta de 37 de ani. Klein a inchiriat un aparat de zbor Cessna pentru a survola zona si a fotografia din zbor vulcanul, in ultima lor zi din vacanta. Fata, ranita si foarte derutata, s-a intalnit miercuri cu familia sa, care a venit la un spital din orasul David, capitala provinciei Chiriqui, aflata la 50 de kilometri est de locul producerii accidentului. Mama sa, Valerie Lewis, a povestit cum fiica ei si-a sunat tatal inainte de a fi dusa la spital, spunandu-i "Buna, tati. O sa ne vedem curand". Potrivit mamei, fata ar fi sarit sau ar fi fost aruncata din avion inainte ca acesta sa se izbeasca de vulcanul Baru, aceasta fiind motivul pentru care fiica ei a supravietuit. Anchetatorii nu cunosc inca exact cauzele accidentului, insa vremea era foarte rea, duminica, la pranz. Satenii de la baza vulcanului au spus ca au vazut un avion mic care zbura foarte jos, scuturat de un vant puternic si de o ploaie torentiala. In jur de 50 de persoane din echipajele de interventie, ajutate de alte zeci de voluntari din sat, au intrat imediat in padurea foarte deasa, in cautarea avionului. Munca le-a fost ingreunata de ceata si de ploaie, iar acestia au gasit victimele abia de Craciun. Avionul era rupt in doua. Francesca era prin apropiere, cu hipotermie, insa constienta si vorbea, insa era total dezorientata, crezand ca este acasa si se intreba de ce aripa unui avion a intrat in casa ei. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.