Directorul general al Bancii Millennium Bank Romania, Jose Toscano, a declarat pentru NewsIn ca intentioneaza sa se extinda pe piata romaneasca prin deschiderea a 40 de noi unitati in 2008 in "zonele in care exista potential de dezvoltare si de banca
Directorul general al Bancii Millennium Bank Romania, Jose Toscano, a declarat pentru NewsIn ca intentioneaza sa se extinda pe piata romaneasca prin deschiderea a 40 de noi unitati in 2008 in "zonele in care exista potential de dezvoltare si de bancarizare a populatiei". Astfel, daca planul va reusi, numarul total de unitati la sfarsitul anului 2008 va ajunge la aproape 80, dupa inaugurarea simultana a 39 de sucursale in octombrie, cand a avut loc lansarea pe piata romaneasca. Totusi, directorul a adaugat ca planul pentru dublarea numarului de unitati in Romania nu este batut in cuie, ci se poate plia dupa profilul populatiei: "Putem fi flexibili, ne putem modifica planul peste an, important este sa deschidem noile unitati in locuri unde populatia bancarizata este la un nivel scazut".
"Vom face recrutari, vom deschide noi sucursale, dar nu mai suntem presati ca totul sa se intample pana la o anumita data-limita. Nu pot spune unde vom deschide unitatile noi, pentru ca am incuraja speculatiile pe piata imobiliara, insa cel mai important criteriu este sa fim prezenti in zone in care piata se va dezvolta si pentru care perspectivele sunt pozitive", a declarat seful Millennium Bank Romania.
Toscano urmareste sa atraga populatia slab bancarizata pentru a majora cota de piata a Millennium Bank. In urma lansarii, tintele anuntate au fost de 1,5% din piata pana in 2008 si atingerea unei cote de 2,3% pana in 2011. "Majorarea cotei de piata nu inseamna neaparat ca altcineva pierde cota de piata, deoarece piata romaneasca nu este una saturata, exista oameni care au nevoie de noi finantari si populatie care devine bancarizata", a adaugat directorul Millennium Bank.
Rezultatele noii banci in primele luni de activitate pe piata romaneasca au fost mai bune decat estimarile initiale, in ceea ce priveste numarul de clienti atrasi si din punctul de vedere al nivelului de pierderi in acelasi interval. Desi directorul bancii nu a dorit sa precizeze numarul de clienti atrasi de banca de la debutul pe piata pana la sfarsitul anului, acesta a tinut sa sublinieze ca este vorba de "cateva mii". Pe 18 octombrie 2007, la o saptamana de la deschiderea unitatilor, Millennium Bank a atras peste 1.000 de clienti pe toate segmentele.Profit abia in 2011Pentru acest an, pierderile au fost estimate la 29 milioane de euro, in timp ce pentru 2008 strategia bancii prevede afisarea unei pierderi de 45 milioane euro, pentru ca in 2009 pierderea sa se reduca la 41 milioane euro, iar in 2010 contul de profit si pierdere sa arate un minus de 25 milioane euro. Banca estimeaza ca va acumula pierderi totale de 140 milioane de euro si va trece pe profit in 2011, cu un plus de 1 milion euro. In 2012, reprezentantii Millennium estimeaza ca vor obtine un profit de 27 milioane euro, mai spunea Toscano in momentul lansarii bancii in Romania.
Reprezentantul bancii portugheze a mai explicat, pentru NewsIn, ca banca va opera, in cursul anului viitor, mai multe majorari ale capitalului social, pentru a-si putea acoperi pierderile si pentru a-si sustine investitiile, insa Toscano nu a precizat sumele prevazute pentru 2008.
El a confirmat insa ca, pana in 2011, Millennium Bank va investi aproximativ 295 milioane euro in dezvoltare, potrivit strategiei publicate de banca. "Bugetul pentru anul viitor a fost deja aprobat de grup si demonstreaza ca ei au multa incredere in afacerea din Romania", a mai spus Toscano.
Potrivit directorului, banca nu este interesata, in urmatoarea perioada, de achizitionarea unei alte banci pentru a-si extinde afacerile pe piata autohtona. "Nu am fi demarat acest proiect greenfield daca nu am fi considerat ca este cea mai buna solutie", a explicat presedintele Millennium Bank Romania, Jose Toscano, adaugand ca, in cazul intrarii pe o piata prin preluarea unui alt jucator, grupul Millennium Bcp urmareste, de obicei, preluarea liderului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.