Medicii au stabilit ca agentul de paza acuzat de uciderea unui tanar, pe care apoi l-ar fi transat, avea discernamant in momentul savarsirii faptei.
Medicii din cadrul Spitalului Penitenciar Jilava au stabilit ca agentul de paza Cosmin Lazaroiu
Medicii au stabilit ca agentul de paza acuzat de uciderea unui tanar, pe care apoi l-ar fi transat, avea discernamant in momentul savarsirii faptei.
Medicii din cadrul Spitalului Penitenciar Jilava au stabilit ca agentul de paza Cosmin Lazaroiu, acuzat de uciderea unui tanar, angajat ca sofer la Directia Judeteana de Sport Dolj, pe care apoi l-ar fi transat, avea discernamant in momentul savarsirii faptei. Potrivit Mediafax, procurorii Parchetului Tribunalului Dolj au primit rezultatele examenului psihiatric la care a fost supus fostul agent de la Penitenciarul "Pelendava" din Craiova, Cosmin Lazaroiu. "In urma acestui examen, s-a stabilit ca tanarul a avut discernamant in momentul savarsirii faptei. Judecatorul a prelungit mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Lazaroiu pana la data de 22 ianuarie 2008", a precizat ieri purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj, Magda Badescu. Conform acesteia, procurorii nu au finalizat inca ancheta, urmand sa primeasca si rezultatul probelor ADN.
Anchetatorii au primit, la inceputul acestei luni, rezultatul necropsiei lui Leontin Bebu, tanarul in varsta de 30 de ani al carui cadavru a fost transat si aruncat sub doua poduri din judetul Caras-Severin. Medicii legisti de la morga spitalului din Caras-Severin au constatat ca moartea a fost violenta si a fost cauzata de loviturile primite in cap. In prezent, Cosmin Lazaroiu este incarcerat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. In seara de 13 octombrie, Inspectoratul de Politie al Judetului Caras-Severin a fost sesizat ca pe raza comunei Constantin Daicoviciu, sub un pod de pe DN6, se afla trupul neinsufletit al unui barbat. In urma cercetarilor la locul faptei, s-a constatat ca in zona indicata se afla corpul unei persoane de sex barbatesc, ce avea lipsa membrele inferioare, cele superioare si capul. In 14 octombrie, au fost continuate cercetarile, ocazie cu care, sub un alt pod de pe DN6 Caransebes - Lugoj, s-au gasit partile lipsa ale cadavrului. Leontin Bebu, in varsta de 30 de ani, din Craiova, era student si era salariat de zece ani al DJS Dolj. In data de 26 octombrie, politistii l-au identificat pe presupusul autor al crimei, Cosmin Lazaroiu de 28 de ani, agent de paza la Penitenciarul Pelendava din Craiova.
Filmul crimei
Conform datelor furnizate de IPJ Dolj, crima ar fi avut loc pe data de 4 octombrie chiar in ziua in care victima a fost data disparuta la politie. Seful IPJ Dolj, comisarul sef Georgel Enescu, a sustinut ca Leontin Bebu si Cosmin Lazaroiu se cunosteau, iar mobilul crimei au fost banii. Bebu a fost ucis, potrivit anchetatorilor, in urma unei lovituri puternice data la cap, cadavrul sau fiind transat cu panze de bomfaier si cutite intre 6 si 7 octombrie. "Cadavrul a stat mai bine de o zi in casa lui Cosmin Lazaroiu. Dupa ce l-a ucis, el a plecat la serviciu pentru tura sa obisnuita. S-a intors acasa si a inceput operatiunea de transare. Operatiunea a fost una grea, motiv pentru care o parte din bucatile mai mici din corp le-a conservat in frigider", a explicat Georgel Enescu, citat de Mediafax.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.