Franta se alatura, de la 1 ianuarie, tarilor europene care interzic fumatul in cafenele, baruri, restaurante si cazinouri. 13,5 milioane de fumatori din Hexagon isi vor vedea, in acest fel, limitate posibilitatile de a-si satisface viciul, dupa ce fu
Franta se alatura, de la 1 ianuarie, tarilor europene care interzic fumatul in cafenele, baruri, restaurante si cazinouri. 13,5 milioane de fumatori din Hexagon isi vor vedea, in acest fel, limitate posibilitatile de a-si satisface viciul, dupa ce fusesera deja cenzurati in companii, in transportul in comun, in scoli si in spitale incepind din februarie 2007.

Cei care vor incalca noua lege risca o amenda de 450 de euro, iar proprietarii de localuri risca o amenda de 750 de euro. Sondajele realizate in luna februarie indica faptul ca 86% dintre francezi sint de acord cu interzicerea fumatului in localuri.

Proprietarii de localuri se tem ca vor avea de suferit ca urmare a legii, deoarece s-ar putea ca numarul de clienti sa scada. Fiecare se pregateste insa asa cum poate pentru noile reguli: grupul de cazinouri Barriere distribuie mii de acadele pentru a calma pofta de nicotina a clientilor si propune narghileaua cu oxigen, cu efect "usor euforizant".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.