Un tanar a ajuns in stare grava la spital si mai multe apartamente au fost avariate in urma unei explozii care a avut loc intr-un imobil de garsoniere din orasul bacauan Buhusi.

Tragedia s-a petrecut in jurul orei 21.30, in seara celei de
Un tanar a ajuns in stare grava la spital si mai multe apartamente au fost avariate in urma unei explozii care a avut loc intr-un imobil de garsoniere din orasul bacauan Buhusi.

Tragedia s-a petrecut in jurul orei 21.30, in seara celei de-a doua zile de Craciun, in urma acumularii de gaze. Se pare ca proprietarul uneia dintre locuinte, Vasile Zagata, de 27 de ani, a incercat sa-si incalzeasca garsoniera cu focul de la aragaz. Intre timp, el a fi adormit iar flacara s-a stins. Cand s-a trezit, si aprins o tigara, moment in care gazele acumulate in garsoniera minuscula s-au aprins si au explodat. In urma deflagratiei, barbatul a suferit arsuri de gradele II si III la maini si cap si a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau, unde a fost operat in cursul noptii. Garsoniera a fost ravasita de explozie, usa metalica a fost smulsa si izbita in usa unui alt apartament. Suflul exploziei a spart geamurile de la mai multe locuinte situate la etajul patru al imobilului, insa nu s-au inregistrat si alte victime. Vecinii povestesc ca au auzit o bubuitura puternica, urmata de o flacara imensa, care a carbonizat intr-o clipa tocurile usilor. "Am simtit o dogoare puternica in casa dupa care geamurile s-au facut tandari. Perdeaua s-a topit si am avut mare noroc de faptul ca flacara a iesit mai mult pe hol, prin usa care a fost spulberata", a povestit unul dintre locatarii imobilului.
Blocul in care s-a petrecut explozia nu mai este de ani buni racordat la sistemul centralizat de termoficare iar locatarii se incalzesc cum pot. Unii si-au pus centrale de apartament, insa majoritatea se incalzesc doar cu flacara de la aragaz. Primaria din localitate a anuntat ca va ajuta locatarii afectati de explozie cu ferestre noi. Deja ieri, la amiaza, sosise primul transport cu geamuri si ferestre pentru apartamentele distruse de deflagratie. Vasile Zagata se afla in acest moment in afara oricarui pericol.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.