Stelistii au sarbatorit Craciunul fara bani in buzunare, patronul Gigi Becali „uitind" sa le vireze banii in conturi.

Stelistii chiar au fost nevoiti sa faca „imprumuturi la banci" pentru a petrece sarbatorile de iarna, intrucit patronul Gigi Becali (foto) nu si-a respectat promisiunea de a le debloca primele. Nemultumit de evolutia ros-albastrilor atit in Liga I, cit si in Europa, finantatorul din Ghencea le sistase bonusurile elevilor lui Marius Lacatus. „Am inghetat primele pentru ca n-au avut performanta, rezultate, le-am zis sa se duca la banci sa imprumute. Le dau insa bani acum de sarbatori, i-am tinut si eu asa, ca nu le dau, ca nu cutare, dar m-am intilnit cu ei, mi s-a facut mila de ei si o sa le dau toate primele din urma. Mi-au zis: atit am putut, noi am muncit. Le-am spus ca daca bat pe Farul le dau toate primele. Au batut, asa ca le dau banii. N-am facut socoteala, dar probabil au cite 20.000-30.000 de euro", anunta Becali dupa victoria stelistilor in fata constantenilor. Dar cum de la vorba la fapta e cale lunga, ros-albastrii s-au vazut cu buzunarele goale de Craciun deoarece patronul „uitase" sa vireze in cont cei 30.000 de euro promisi fiecarui jucator. Fotbalistii Stelei nu si-au mai incasat primele din etapa a 10-a a acestui sezon, atunci cind echipa din Ghencea s-a impus in deplasarea de la Mioveni cu scorul de 2-1. Daca de Craciun au fost nevoiti sa se descurce din economii, stelistii au primit asigurari ca Revelionul ii va prinde cu conturile pline.

Zgircit atunci cind vine vorba de salarii - cel mai bine platit jucator al Stelei, Mirel Radoi, ocupa locul trei in topul salariilor din Liga I cu 300.000 de euro lunar, in timp ce antrenorul Marius Lacatus se situeaza pe pozitia a patra cu 200.000 de euro -, Gigi Becali nu s-a dat inapoi in cazul transferurilor. Intr-un top al sumelor investite in transferuri, conform NewsIn, Steaua ocupa prima pozitie cu 10 milioane de euro, urmata de CFR Cluj (7 milioane) si Dinamo (3 milioane). Cel mai „scump" fotbalist din Liga I este „clujeanul" Cristian Fabbiani, pentru care Arpad

Paszkany a platit echipei Lanus 1,5 milioane de euro. Urmatoarele doua pozitii in clasament sint ocupate de stelistii Ifeanyi Emeghara (1,3 milioane de euro) si Pawel Golanski (1,1 milioane de euro).

In anul 2007, sumele incasate in urma participarilor in cupele europene au scazut considerabil fata de anul precedent. Lider in topul incasarilor este, ca si anul trecut, Steaua, dar veniturile sale s-au redus dupa prestatia dezastruoasa din Liga Campionilor. Astfel, veniturile Stelei s-au cifrat la aproximativ 7 milioane de euro, la care s-au adaugat alte 3 milioane de euro din contracte de sponsorizare. In total, aproximativ 10 milioane de euro, cu 5 mai putin decit in anul precedent.

Top transferuri Steaua - 10 milioane de euro CFR Cluj - 7 milioane de euro Dinamo - 3 milioane de euro Rapid - 2 milioane de euro Poli Timisoara - 1,6 milioane de euro Top salarii antrenori Ioan Andone (CFR Cluj) si Dorinel Munteanu (FC Vaslui) - cite 300.000 de euro Mircea Rednic (Rapid) - 250.000 de euro Marius Lacatus (Steaua) - 200.000 de euro Dusan Uhrin (Poli Timisoara) - 185.000 de euro Top salarii jucatori Mikael Dorsin (CFR Cluj) - 500.000 de euro Bogdan Lobont (Dinamo) - 320.000 de euro Artiom Karamian (Poli Timisoara), Mirel Radoi (Steaua) si Cristian Fabbiani (CFR Cluj) - cite 300.000 de euro.