Ceahlaul, cu sapte cartonase rosii, este echipa cea mai indisciplinata din Liga 1.

Cinci jucatori din Liga I au reusit performanta de fi integralisti in cele 19 etape disputate in sezonul 2007/2008, dintre care doi sunt portari, doi
Ceahlaul, cu sapte cartonase rosii, este echipa cea mai indisciplinata din Liga 1.

Cinci jucatori din Liga I au reusit performanta de fi integralisti in cele 19 etape disputate in sezonul 2007/2008, dintre care doi sunt portari, doi fundasi si un singur mijlocas.Jucatorii care au bifat toate cele 1710 minute din cele 19 etape sint, conform numaratorii NewsIn: Radu Stefan (Dinamo), Cristian Panin (CFR Cluj), Cristian Haisan (FC Vaslui), Laszlo Sepsi (Gloria Bistrita), Cristian Branet (Poli Iasi).

CFR Cluj a obtinut cele mai multe victorii in aceste 19 etape, 14, in timp ce concitadina Universitatea a castigat un singur meci. Ceahlaul si Universitatea Craiova sint formatiile cu cele mai multe infrangeri, ambele avand cate 11, liderul CFR Cluj aflandu-se la polul opus, cu numai un esec. Gruparea pregatita de Dusan Uhrin jr, Poli Timisoara, are cel mai bun atac in acest moment din Liga I, cu 37 de goluri marcate, iar cea mai buna aparare este cea a Stelei, cu doar 10 goluri primite.

Farul Constanta a marcat doar 11 goluri in aceste 19 etape, in vreme ce Otelul Galati este echipa cu cele mai multe goluri primite pana acum, nu mai putin de 38.

Echipa cu cele mai multe cartonase rosii primite in tur este Ceahlaul Piatra Neamt, cu 7 eliminari, cele mai "linistite" fiind gruparile bucurestene, Dinamo si Rapid, cu numai un singur cartonas rosu. Dacia Mioveni are echipa cu cea mai mare medie de virsta din Liga I, 28,1 ani, in timp ce Universitatea Craiova are cea mai tinara formatie, cu o medie de 24,4 ani.

Cea mai mare diferenta de scor inregistrata in turul campionatului a avut loc pe 7 octombrie, atunci cind Dinamo a spulberat Otelul cu 6-1. Maximum de goluri marcate intr-un meci din aceasta editie de campionat a fost de sapte, in doua partide, in care a fost implicata Dinamo: Poli Iasi-Dinamo 2-5 si Dinamo-Otelul 6-1. Golgheterul primelor 19 etape din acest sezon este atacantul lui Poli Timisoara, Gigel Bucur, cu 13 reusite, urmat de sirbul Marko Ljubinkovic (FC Vaslui), care are 12 goluri.

Poli Timisoara a avut cea mai mare medie de spectatori in aceste 19 etape, adunind o medie de aproximativ 11.000 de fani la fiecare meci. Tot un meci al gruparii banatene a inregistrat cea mai mare asistenta: 4.11.2007, Poli Timisoara - Steaua (2-0) - 26.000 de spectatori.

In prima parte a campionatului au fost inlocuiti 17 antrenori de la cirma echipelor de prima liga, lidera fiind Universitatea Craiova. Cel care a inceput sezonul, Florin Cioroianu, a fost demis dupa finalul etapei a 5-a, iar in locul sau a fost numit Ovidiu Stinga. La rindul sau, Stinga a fost nevoit sa paraseasca echipa din Banie dupa numai trei etape, interimatul fiind asigurat de Daniel Mogosanu. Din etapa a 10-a, oltenii sunt antrenati de italianul Nicolo Napoli, aflat la al doilea mandat in Banie.

In aceste 19 etape, cele 18 formatii din prima divizie au folosit un numar record de 116 jucatori straini, dintre care 17 sunt legitimati la CFR Cluj. La 12 dintre cei 116 s-a renuntat pe parcursul sezonului, deoarece evolutiile lor au fost slabe. Tara cu cei mai multi reprezentanti in acest tur al Ligii I a fost Serbia, cu 16 jucatori. Cel mai reprezentativ fotbalist sirb este mijlocasul lui FC Vaslui, Marko Ljubinkovic, care a evoluat in 16 meciuri si a marcat 12 goluri, aflindu-se pe locul doi in clasamentul golgheterilor.

Pandurii, care de joi are un tehnician portughez, nu a reusit sa cistige nici un meci in Liga I timp de 13 etape, mai exact de pe 31.08.2007, atunci cind au invins, pe teren propriu, pe Gloria Buzau, scor 3-0.

Cel mai in virsta fotbalist care a evoluat in cel putin cinci partide in acest tur este portarul Unirii Urziceni, Bogdan Stelea, nascut pe 5 decembrie 1967, iar cel mai tanar este Gabriel Torje de la Poli Timisoara, nascut pe 22 noiembrie 1989.

CFR Cluj a fost neinvinsa in Liga I in primele 18 etape, pierzind chiar in etapa a 19-a, cu Poli Timisoara, in deplasare, scor 0-1. Un numar de 12 jucatori au reusit contraperformanta de a inscrie in propria poarta, liderul la autogoluri fiind coreeanul Park Jae Hong, cu doua goluri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.