Nimic surprinzator in ierarhiile care clasifica cel mai bun antrenor si cel mai bun fotbalist in 2007. Piturca si Mutu au cistigat fara drept de apel.

Doi invingatori indiscutabili intr-un an in care nationala a fost cea mai buna echip
Nimic surprinzator in ierarhiile care clasifica cel mai bun antrenor si cel mai bun fotbalist in 2007. Piturca si Mutu au cistigat fara drept de apel.

Doi invingatori indiscutabili intr-un an in care nationala a fost cea mai buna echipa romaneasca de fotbal. Un an in care cluburile lui Mitica au revenit unde le este de fapt locul - in coada Europei. Echipele din Liga I nu pot fi altceva decit proiectiile unor organizatii conduse de un anumit tip de oameni care au reusit in afaceri asa cum se reuseste in Romania. Cu nerabdarea spagii si cu nepriceperea imposturii. Adica altceva decit valorile obsedante pe care Piturca le-a cultivat cu consecventa pe unde l-a condus traseul destinului sau cel de antrenor: atitudine si agresivitate. Au fost destule momente cind precipitarea lui sau a celor din jurul sau nu l-a mai pus in postura sa culeaga si ceea ce semanase. De data asta a ajuns macar pina la ultima tabara de unde sa poata ataca decisiv virfurile Alpilor Elvetieni. Cel putin pina atunci, Piti este un invingator. Daca va trece si de grupa campioanelor -Piturca va intra intre clasici. Daca nu, in ciuda circumstantelor, nimeni nu-l va ierta. Nici macar promisiunea unei viitoare calificari la Mondiale. Antrenorul german Hitzfeld a facut de curind o observatie pertinenta intr-o analiza ce s-a dorit neutra a echipelor calificate la Europene. El a observat sec ca Romania nu are consistenta de lot si fara Mutu nu poate rezista cu succes mai mult de un singur joc. Omul are dreptate si speram ca Romania sa nu joace la vara nici un meci fara Mutu intre titulari. El este cu adevarat un discipol special al lui Piturca in ceea ce priveste insusirile pe care acesta le cere internationalilor nostri. Am mai scris-o: evenimentul crucial al fotbalului nostru din ultimii ani a fost casatoria lui Mutu. Tot ceea ce s-a intimplat de atunci in viata fotbalistului si, implicit, in destinul echipei noastre cea mai iubita, nationala de fotbal, a pornit de la schimbarea lui Adrian. Mondenul caraghios si extravagant a disparut. A aparut un superfotbalist cu atitudine de invingator. Exact liderul pe care-l viseaza antrenorul Romaniei. Piturca si Mutu nu sint o pereche intimplatoare pe aceste doua coordonate comune. Amindoi au trecut prin purgatoriul esecului si au stiut sa revina in fata dupa ce pareau la un moment dat doua piese ratate din insectarul nemilos al istoriei. Daca vara viitoare ii prinde impreuna dincolo de grupe macar - sau poate mai sus decit atit -, duoul vine istoric aproape de perechea Hagi -Iordanescu. Nu-i putin. Mai ales ca, in plus, ii ramine si sansa viitorului!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.