Locuintele din Bucuresti vor continua sa se scumpeasca si in 2008, cu 20-25%. Pretul locuintelor din Bucuresti va continua sa creasca si in 2008, cu 20-25%, desi anul viitor este programata lansarea mai multor proiecte rezidentiale care vor suplimen
Locuintele din Bucuresti vor continua sa se scumpeasca si in 2008, cu 20-25%. Pretul locuintelor din Bucuresti va continua sa creasca si in 2008, cu 20-25%, desi anul viitor este programata lansarea mai multor proiecte rezidentiale care vor suplimenta oferta, potrivit estimarilor analistilor imobiliari. „Trendul va ramane ascendent si previzionam o crestere de circa 10-20% in ceea ce priveste ansamblurile noi. In aceste conditii, apartamentele in blocuri vechi vor reprezenta in continuare o optiune pentru clasa medie. Estimam o crestere a preturilor pentru acest segment de 5-10%“, a declarat Irina Petrescu, sales manager al companiei de servicii imobiliare Esop, citata de Mediafax.

In opinia sa, numarul apartamentelor noi construite in cartiere rezidentiale va creste cu aproximativ 40-50%, estimand pentru anul viitor livrarea a 10.000 de locuinte. Irina Petrescu apreciaza ca apartamentele s-au scumpit in anul 2007 cu 10-25%, cea mai mare crestere fiind inregistrata la locuintele vechi, respectiv
15-25%. Printre factorii care au determinat aceasta situatie se num ara accesul mai facil la credite, cresterea preturilor terenurilor, mentinerea deficitului de locuinte, precum si majorarea pretului la materialele de constructii si a costului cu forta de munca.
Pe de alta parte, reprezentantii companiei Neocasa estimeaza ca piata rezidentiala se va dezvolta in 2008 mai ales pe segmentul care se adreseaza clasei medii de venituri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.