Meteorologii estimeaza ca in urmatoarele zile vremea se va mentine la fel de urata ca si pana acum si avertizeaza ca aceste caracteristici vor fi valabile si in prima luna din 2008.

Fenomenul meteo cel mai frecvent la sfarsitul acestui an
Meteorologii estimeaza ca in urmatoarele zile vremea se va mentine la fel de urata ca si pana acum si avertizeaza ca aceste caracteristici vor fi valabile si in prima luna din 2008.

Fenomenul meteo cel mai frecvent la sfarsitul acestui an va fi ceata, care va continua sa puna probleme soferilor. Din acest motiv este bine sa plecati din timp la drum, sa conduceti prudent si sa dati dovada de multa rabdare. Astazi, vremea se va mentine rece, iar cerul va fi temporar noros. Nu se vor inregistra precipitatii decat pe arii cu totul si cu totul izolate. Local va fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura. Maine, conditiile de trafic vor fi din ce in ce mai grele. Ceata va fi din ce in ce mai persistenta, mai ales in zonele joase, pe vai si in depresiuni. Vantul va sufla slab pana la moderat. Nici in ultima zi din 2007 datele nu se vor schimba. In Moldova si in Maramures sunt sanse de ninsoare slaba. Dimineata s-ar putea forma polei. In prima zi din 2008, ceata va pune stapanire pe Romania, iar temperaturile vor oscila in jurul valorii de zero grade Celsius. Cel mai scazute valori din termometru se vor inregistra la Miercurea-Ciuc.

La munte, astazi cerul va fi variabil, cu unele innorari in Carpatii Orientali, unde vor fi conditii de fulguiala. Vantul va sufla slab pana la moderat. Izolat, pe vai si in depresiuni, va fi ceata. Regimul termic va fi stationar. Maine, lucrurile nu se vor schimba, doar ca sunt conditii pentru depunerea de chiciura. In ultima zi din 2007 si prima din 2008, valorile termice vor fi comparabile cu cele din aceasta perioada.

Starea vremii 28 decembrie 2007Comentariul specialistuluiFormatiuni depresionare activeaza doar in nord-vestul si in nordul Europei, in timp ce restul continentului este dominat de un camp ridicat de presiune, care impiedica formarea nebulozitatii consistent precipitabile. Singurul fenomen meteo de interes este ceata insotita si de depunere de chiciura, deoarece regimul termic favorizeaza depunerile solide la nivelul solului. Aceasta configuratie sinoptica se va mentine si in urmatoarele zile, la latitudinea tarii noastre fiind de interes in plus o usoara advectie calda ce va determina valori de temperatura usor mai ridicate pentru zonele de deal si de munte, in timp ce la campie vremea se va mentine inchisa.
a€¢Â Â   Meteorolog Oana Maria Gherase

Bucurestimax. 2°C a— min. - 5°C
a— Azi (vineri): Vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros si indeosebi noaptea si dimineata va fi ceata.

a— Maine (sambata): Cerul va fi temporar noros, dar va fi ceata indeosebi dimineata si noaptea. Maxima: 2°C, iar minima: - 5°C.

a— Poimaine (duminica):Cerul va fi mai mult noros si vor fi conditii de ceata indeosebi dimineata si noaptea. Maxima: 3°C, iar minima: - 4°C.

Azi in taratemperaturi maximeBacau - 2°C a— Baia Mare - 1°C a— Brasov - 2°C a— Buzau 0°C a— Cluj-Napoca  - 4°C a— Constanta 2°C a— Craiova 2°C a— Deva  - 2°C a— Galati 0°C a— Iasi - 2°C a— Miercurea Ciuc - 4°C a— Oradea - 1°C a— Pitesti 3°C a— Sibiu - 2°C a— Suceava - 3°C a— Targu-Mures - 1°C a— Timisoara 0°C

La muntea— Azi (vineri): Cerul va fi variabil, cu unele innorari in Orientali, unde vor fi conditii de fulguiala.

a— Maine (sambata): Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general slab. Pe vai si in depresiuni va fi ceata asociata si cu depunere de chiciura. Regimul termic va fi in usoara crestere.

a— Poimaine (duminica): Cerul va fi variabil. Pe vai si in zonele depresionare local va fi ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura aerului va fi comparabila cu cea din intervalul anterior.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.