ORÃ…STIE. Dupa ce a fost prezent cu lucrari de gheata in capitala culturala europeana de la Sibiu, artistul Dan Zaharie a lasat un semn efemer si in municipiul dacic Orastie, de unde isi ia materia prima. Lucrarea titulata "Vis de iarna" surprinde un copil care aluneaca pe trei mari fulgi de zapada. (Dan Tomozei)


12:16 - LA INSTANTÃ…
BÃ…ICOI. Cel putin opt persoane au fost ranite intr-un accident petrecut pe DN 1, in accident fiind implicate patru autovehicule.
DNA. Comisarul Ion Ciobanu, din cadrul Politiei Capitalei, acuzat de luare de mita, a fost trimis in judecata.

12:21 - DECIZIE
ANSV. Gabriel Dragan, numit de premierul PSD Adrian Nastase ca secretar general al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si suspendat in 2005 de premierul Tariceanu, dupa acuzatiile DNA de abuz in serviciu, a fost reinstalat de Tariceanu la conducerea institutiei, ca urmare a scoaterii de sub acuzare.
HACKER. Pagina de internet a CFR Calatori, care gazduieste serviciul "Mersul trenurilor" (www.mersultrenurilorcfr.ro), nu mai putea fi deschisa ieri in jurul orei 12:00, fiind atacata de un hacker, vorbitor de limba portugheza. In jurul orei 13:00, serviciul redevenise functional, transmite Mediafax.


2008 - Calatoriile cu metroul, mai scumpe
Calatoria cu metroul se va scumpi cu circa 7% din 2008, cel mai probabil in primul trimestru al anului, in urma modificarii indicelui preturilor de consum, potrivit datelor remise de Metrorex. Si biletele de tren s-ar putea majora cu 7% la inceputul lui 2008, potrivit CFR Calatori.
 Sanctiuni - Un oficial Tarom la Londra, rechemat Ministerul Transporturilor a decis rechemarea in tara a reprezentantului comercial al Tarom la Londra si retrogradarea sefului de tura rampa care a fost de serviciu pe Aeroportul Otopeni la 23 decembrie, ca urmare a unei serii de "inadvertente" constatate in operarea unui zbor Bucuresti - Londra si retur. Cursa RO391, programata sa decoleze de la Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti catre Londra Heathrow, la ora 9:55, a decolat dupa mai bine de 12 ore, din cauza cetii de la Londra, care a dat peste cap alocarea slot-urilor de pe aeroportul de destinatie. (Mediafax)
ARAD - Detinuti lasati de Craciun acasa
Zece dintre detinutii de la penitenciarul din Arad au petrecut Craciunul acasa, fiind invoiti, in perioada 23-27 decembrie, de conducerea institutiei, drept recompensa pentru comportamentul avut in acest an. Conducerea institutiei va analiza posibilitatea ca alti detinuti sa fie invoiti pentru a petrece Revelionul acasa. BACÃ…U - Explozie intr-un bloc din Buhusi
O explozie produsa in noaptea de miercuri spre joi intr-un bloc din Buhusi s-a soldat cu ranirea unei persoane si distrugerea tamplariei a opt apartamente.


HARGHITA - Peste 200 de muncitori in greva
Peste 200 muncitori de la firma Hamerock Metal din Miercurea-Ciuc, apartinand omului de afaceri Csibi Istvan, au intrat in greva ieri, nemultumiti de conditiile de lucru si de comportamentul patronului, transmite Rompres. Ei acuza faptul ca nu si-au primit o parte din drepturile salariale, iar tichetele de masa nu sunt acordate in mod corect. Muncitorii au spus ca vor continua greva pana cand revendicarile lor vor fi rezolvate.


DE REVELION - Circulatia, opritain centrul Capitalei
Pentru spectacolul de Revelion, organizat de Primaria Capitalei in Piata Constitutiei, s-au luat cateva masuri speciale. Astfel, la 30 decembrie 2007-1 ianuarie 2008 este interzisa parcarea masinilor in Piata Constitutiei. La 31 decembrie 2007 (ora 17:00)-1 ianuarie 2008 (ora 4:00) este oprita circulatia pe Bdul Libertatii (intre Bdul Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie), Bdul. Unirii (intre Bdul Regina Maria si Bdul Libertatii). La 31 decembrie 2007 (ora 21:00)-1 ianuarie 2008 (ora 4:00) nu se circula in Piata Unirii, dar este accesibil pasajul subteran Unirii.


ANIVERSARE - Doi ani de City Mall
City Mall sarbatoreste doi ani de la lansare, anuntand deschiderea noii parcari cu o capacitate de 1.000 de locuri. Avand dublu rol, atat ca zona comerciala, cat si ca parcare, noua cladire este practic o extensie a City Mall, legatura dintre aceasta si cladirea Mall-ului facandu-se printr-o pasarela cu design unic.
In plus, in luna decembrie, in City Mall s-au deschis noi spatii comerciale: un magazin Domo, un supermarket Billa, patru noi banci si un cazinou, urmand a se deschide o noua cafenea si un nou restaurant. In luna ianuarie, incepand cu data de 19, seria evenimentelor dedicate celor mici si celor mari se reia la City Mall in zona Castelului Povestilor.