In decembrie 1989, jucatorii Universitatii au gasit rapid o metoda sigura pentru a scapa de gloantele teroristilor.

In toamna anului 1989, in turul campionatului 1989-1990, Universitatea Craiova a invins toate echipele departamentale din Capitala: Victoria lui Mitica Dragomir (chiar pe stadionul militienilor din Bucuresti), Steaua (in Ghencea, cu Valentin Ceausescu in tribuna), Dinamo (pe Central, cu aproape 50.000 de spectatori in tribune!), plus victorie asupra Flacarii Moreni (la Craiova) si egal cu FC Olt (la Scornicesti, cu tot clanul Barbulescu in tribune). Craiova incepuse astfel un fel de revolutie, mai devreme decit cea din decembrie 1989, oltenii invingind toate echipele sustinute, protejate din Capitala. „Noi am prefatat revolutia din decembrie 1989. De fapt, am facut o revolutie in fotbal! Iar rezultatul final al acestei revolutii s-a materializat in 1991, atunci cind Universitatea a cucerit eventul campionat-cupa", a spus Sorin Cirtu, antrenorul principal al oltenilor de atunci.

In pauza competitionala a acelui sezon 1989-1990, oltenii au avut organizat un turneu in Italia. Astfel, delegatia Universitatii a plecat cu autocarul din Craiova spre granita cu Ungaria, innoptind la Timisoara, cazindu-se la un hotel din centrul orasului. „Pe 16 decembrie 1989 eram in Timisoara, in drum spre Italia. Atunci au fost anuntati

primii morti in Timisoara. Am dormit la hotelul Continental si am auzit impuscaturile din oras, iar de frica ne-am ascuns in cazile din baie! Am plecat totusi spre Italia, iar la o ora dupa ce am iesit din Romania, pe 16 decembrie 1989, s-a inchis granita! Oricum, am trecut prin momente cumplite, chiar daca eram in Italia. Eram innebuniti cind citeam pe teletext cum ca elicoptere cu teroristi sint deasupra orasului Craiova! Nu puteam vorbi la telefon, erau probleme, nu existau mobile in Romania, eram socati si ingroziti. Unii dintre noi voiau sa ramina in Italia deoarece nu stiam ce se intimpla in Romania, nu aveam informatii clare. Ne-am intors insa cu totii acasa", a rememorat unul dintre fotbalistii de baza ai „Stiintei", Pavel Badea.