Suverana Marii Britanii si-a transmis mesajul de Craciun pe YouTube si pe televiziune digitala.

„Regina este mereu la curent cu noi modalitati de comunicare cu oamenii. Anul trecut, mesajul a fost difuzat in format podcast (n.r. - accesibil pe iPod)", arata un comunicat al Palatului Buckingham. Anul acesta, suverana Marii Britanii, in virsta de 81 de ani, si-a deschis propriul „Canal Regal" pe YouTube, pe care poate fi vizualizat mesajul sau de Craciun, al 50-lea de la incoronarea sa.

Pagina regala, care poarta antetul purpuriu „Canalul Regal - Canal Oficial al Monarhiei Britanice", este ilustrata cu o fotografie a Palatului Buckingham cu celebrele garzi in fata si contine filmari recente cu familia regala, dar si inregistrari de arhiva. Printre acestea, primul mesaj televizat de Craciun al reginei Elisabeta a II-a, din 1957, inregistrarea nuntii mamei sale, din 1923, sau imagini cu regina Alexandra, din 1917, vizitind o piata de flori din West End si un tur virtual al gradinilor regale. Noi clipuri vor fi adaugate permanent. Tot pentru prima data, mesajul reginei a fost difuzat si pe televiziune digitala. Scopul, sustine Administratia Regala, este acela de a se putea adresa noii generatii si de a imbratisa cultura populara.

De altfel, si acum o jumatate de secol, cind regina si-a televizat pentru prima oara discursul de sarbatori, gestul a fost perceput drept revolutionar si foarte indraznet, avind in vedere noutatea pe care o reprezenta atunci televiziunea.