Premierul Calin Popescu Tariceanu asteapta ca presedintele Traian Basescu sa indeplineasca "formalitatea" semnarii decretului de numire a Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei.
"Eu i-am avansat nominalizarea, conform procedurilor normale, presedintele trebuie sa faca formalitatea sa semneze decretul de numire", a raspuns Tariceanu unei intrebari pe aceasta tema. Solicitat in continuare de presa sa comenteze motivul pentru care seful statului intarzie sa semneze decretul de numire a Noricai Nicolai la conducerea Ministerului de Justitie, Tariceanu a raspuns: "Prefer sa il intrebati pe dansul".
Propunerea de numire a Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei, in locul lui Tudor Chiuariu, a fost transmisa de premierul Tariceanu la Palatul Cotroceni pe 18 decembrie, dupa ce a fost decisa in BPC al PNL, cu 28 de voturi "pentru" si unul "impotriva". De altfel, senatorul Nicolai a fost nominalizat de mai multe ori in ultimii trei ani ca posibil ocupant al functiei de ministru. Insa de fiecare data a ramas pe locul doi.
Fostul consilier prezidential, Elena Udrea, afirma saptamana trecuta ca Nicolai este o apropiata a lui Dinu Patriciu si ca acesta ar incerca sa controleze astfel Justitia.
Numele Noricai Nicolai a fost legat pana acum de asa-numitul scandal "nepoata", cand o ruda de-a sa, angajata a Senatului, a participat la o sedinta de plen si a fost filmata cand vota. Potrivit BBC, Nicolai s-a remarcat si prin faptul ca a votat alaturi de PSD la diferite legi, cum ar fi cea prin care militarii au capatat dreptul de a-si cumpara locuintele de serviciu, sau Ordonanta CNSAS, unde datorita votului ei liderii PCR au fost scosi de sub incidenta legii, motiv pentru care a fost atacata de colegul ei de partid, Marius Oprea.