O companie din Dubai a anuntat ca va investi citeva miliarde de euro in doua proiecte imobiliare.Proiectele vor aduce pe linga cladiri spectaculoasesi terenuri de golf. Foto: Reuters Oficialii Fortune Group, companie din Dubai, au anuntat ca cel mai devreme anul viitor se vor lansa doua proiecte imobiliare de mari dimensiuni. Anuntul a fost facut in publicatia ,,Khaleej Times". Compania din Dubai va colabora pentru realizarea celor doua proiecte imobiliare cu firma Sadek Architects SRL. Primul proiect va fi un complex rezidential si comercial amplasat in sudul Romaniei, intinzindu-se pe un teren de peste doua milioane de metri patrati. Va include cladiri cu apartamente, un hotel de cinci stele si componente de lux, precum servicii de ingrijire personala de inalta calitate. Va fi pe malul unei ape si va totaliza peste 6 milioane de metri patrati construiti.

Al doilea proiect va fi in nordul tarii si va fi un proiect rezidential, adresat in special clientilor din strainatate. „Ambele proiecte se adreseaza comunitatii de expati. Multi cumparatori britanici, francezi si italieni si-au aratat deja interesul in proiectul nostru, insa sintem interesati sa atragem si clienti corporativi", spune Syed Mohammad Ali, presedintele Fortune Group. Situat in zona muntilor Apuseni, complexul rezidential va include terenuri de golf si pirtii de schi.

Profitul oferit de piata imobiliara autohtona este unul dintre motivele pentru care oficialii companiei din Dubai au decis sa investeasca in Romania. „Am fost hotariti sa intram pe piata imobiliara est-europeana prin intermediul unui proiect major pentru ca experienta se obtine independent de amploarea proiectelor. Preferam sa ne facem simtita prezenta prin proiecte de mare amploare intr-un stat decit sa ne implicam in investitii mici in jurul lumii. Decizia de a investi in Romania a fost luata dupa un studiu de doi ani al conditiilor pietei romanesti", a mai spus Syed Mohammad Ali.

Piata imobiliara din Romania este atractiva, conform publicatiei citate, si pentru ca din 2003 a inregistrat cresteri anuale de 25%. Si integrarea in Uniunea Europeana reprezinta un atu pentru atragerea investitorilor. „Acesta este un moment bun pentru a investi in Romania, tara primind asigurari de sprijin financiar si de infrastructura din partea Uniunii Europene dupa ce a devenit membra a blocului european", a mai spus Syed Mohammad Ali. Investitiile realizate de catre companiile din Orientul Mijlociu pe piata europeana s-au ridicat la patru miliarde de euro la jumatatea anului 2007 si, conform estimarilor, vor ajunge la 10 miliarde de euro in 2009-2010.