Invatamantul romanesc a ramas si in acest an, 2007, oaia neagra a vietii sociale. Pe tot parcursul anului calendaristic, sub patronajul actualului ministru, Cristian Adomnitei, al treilea din actualul mandat de guvernamant, s-a continuat umilirea pr
Invatamantul romanesc a ramas si in acest an, 2007, oaia neagra a vietii sociale. Pe tot parcursul anului calendaristic, sub patronajul actualului ministru, Cristian Adomnitei, al treilea din actualul mandat de guvernamant, s-a continuat umilirea profesorilor, prin mentinerea acestora la un salariu de minima supravietuire. Ample proteste sindicale nu s-au consemnat in aceasta perioada, doar ceva pichetari, greve japoneze izolate si amenintari de tot felul.
Tot la capitolul “aberatii” pot fi incluse si examenele de sfarsit de ciclu gimnazial si liceal: ultima sesiune a Testelor Nationale pentru elevii claselor a VIII-a si bacalaureatul. Pentru ambele evaluari, s-a continuat pregatirea elevilor prin metoda invatarii mecanice a sutelor de subiecte publicate pe internet. Pentru prima data, testele nationale au fost inlocuite de teze cu subiect unic la principalele discipline, ceea ce va demonstra ca admiterea in liceu, de la anul, se va derula dupa medii umflate si cu o pregatire mediocra. In invatamantul superior a continuat incapacitatea autoritatii ministeriale de a rezolva definitiv problema recunoasterii si echivalarii diplomelor universitare in spatiul european al invatamantului, sa stabileasca criteriile de evaluare interna si externa a calitatii, sa asigure granturi sigure pentru obtinere de performante, stiindu-se ca nici o universitate romaneasca nu se incadreaza in topul primelor 100 din Europa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.