Gigi Becali se afla in primii trei dintre cei mai slabi conducatori de club din Europa, intr-un top inedit pe care l-a propus agentia de presa germana DPA. Ziaristii nemti au dorit sa sparga tiparele premiilor "pozitive", care abunda in aceasta perio
Gigi Becali se afla in primii trei dintre cei mai slabi conducatori de club din Europa, intr-un top inedit pe care l-a propus agentia de presa germana DPA. Ziaristii nemti au dorit sa sparga tiparele premiilor "pozitive", care abunda in aceasta perioada a anului si s-au gandit sa intocmeasca un clasament al celor mai putin inspirati sefi de club. Iar patronul Stelei a venit pe locul al doilea, avand deasupra si dedesubtul sau doua nume celebre: Ramon Calderon, presedintele lui Real Madrid, si Juan Soler, boss-ul de la Valencia. DPA i-a imputat lui Gigi Becali faptul ca "a reusit sa ruleze cinci antrenori la echipa in 2007 si a oferit 100.000 de euro oricarui club suficient de curajos sa-l ia pe portarul portughez Carlos Fernandez de la Steaua". Agentia germana nu a omis nici parcursul modest din acest an al ros-albastrilor. "Intotdeauna echipa romana care a cheltuit cel mai mult, Steaua se afla acum pe locul 4 in campionat, la nu mai putin de 8 puncte de CFR Cluj, liderul campionatului, iar in Liga Campionilor nu a luat decat un punct". Pe pozitia a treia se afla "fratele de sange" al lui Becali, Ramon Calderon, presedintele lui Real Madrid, despre care DPA scrie ca a "ratat" castigarea trofeului doar pentru ca echipa sa a castigat, in vara, in ultima instanta, campionatul in Spania, neomitand sa-l "tavaleasca" pe boss-ul madrilenilor pentru ca l-a dat afara pe Fabio Capello dupa aceasta performanta. Liderul autoritar al topului este Juan Soler, de la Valencia, echipa care la inceputul acestui mileniu a castigat trei campionate si o Cupa UEFA si a jucat doua finale de Liga Campionilor, iar acum se zbate in pluton in Primera Division, fiind eliminata din Europa. Soler este acuzat ca a primit cadou de la tatal sau, un om de afaceri extrem de bogat, acum trei ani echipa, facand gafa dupa gafa in materie de management, fapt care a adus, pe langa pierderi financiare foarte mari, si caderea unei echipe de top din Europa. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.