Adrian Mutu a incheiat excelent un an foarte bun pentru el, in care a facut furori in Serie A cu Fiorentina si a stralucit la Nationala Romaniei, contribuind substantial la calificarea la Euro 2008, primul turneu final al "tricolorilor" dupa o pauza
Adrian Mutu a incheiat excelent un an foarte bun pentru el, in care a facut furori in Serie A cu Fiorentina si a stralucit la Nationala Romaniei, contribuind substantial la calificarea la Euro 2008, primul turneu final al "tricolorilor" dupa o pauza de opt ani. In ultimele doua meciuri ale anului, ambele jucate la Florenta, "Briliantul" si-a mai tras o portie serioasa de dragoste a fanilor "viola", marcand trei goluri in trei zile. Si celalalt international de top din Italia, Cristi Chivu, a incheiat foarte bine anul, echipa sa, Inter Milano, castigand cu 2-1 derby-ul cu AC Milan.
Mai intai a punctat joia trecuta, in Cupa UEFA, intr-un meci castigat cu 2-1 in fata cehilor de la Mlada Boleslav, victorie care a adus Fiorentinei calificarea in saisprezecimile de finala ale competitiei. Nu a fost un penalty obisnuit, ci unul deja devenit "marca Mutu", scarita pe mijlocul portii la semiinaltime. La trei zile distanta, adica duminica, atacantul roman a oferit un nou festival pe "Artemio Franchi", marcand doua goluri si pasand decisiv de doua ori, intr-o victorie cu 5-1 in fata lui Cagliari. La scorul de 1-1, Mutu a reusit o dopietta in doar doua minute. Mai intai, in minutul 45 a inscris cu capul, de la opt metri, apoi, doua minute mai tarziu a transformat un penalty scos de Vieri, de data aceasta pe colt. In urma acestui rezultat, Fiorentina incheie anul 2007 pe locul cinci, iar Mutu primeste din nou elogiile presei italiene, in timp ce Nedo Sonetti, antrenorul lui Cagliari, a fost demis. Prin cele doua reusite de duminica, "Briliantul" a urcat pe locul al treilea in clasamentul golgeterilor din Serie A, la egalitate cu Totti, ambii cu cate 12 goluri, fiind devansati doar de Ibrahimovic (Inter - 13 goluri) si de Trezeguet (Juventus - 14 goluri). Selectionerul Victor Piturca a comentat satisfacut prestatia lui Mutu, dar si-a exprimat din nou si oful sau. Tot la sfarsitul saptamanii trecute, Cristi Chivu a fost titular in victoria cu 2-1 obtinuta de liderul Inter in fata rivalilor de la AC Milan. Internationalul roman a fost folosit pe postul de mijlocas la inchidere si s-a descurcat foarte bine, avand si o ocazie sa-l invinga pe Dida din lovitura libera, respinsa de portarul brazilian, cel care avea sa gafeze la golul decisiv al partidei, reusit de Julio Ricardo Crzu. "A fost un meci foarte greu cu Milan, dar am demonstrat ca in acest moment suntem cea mai buna echipa din Italia. Acum imi doresc sa petrec sarbatorile in liniste", a comentat Chivu la revenirea in tara. Cei doi jucatori romani au primit cateva zile libere pentru Craciun si Anul Nou, urmand sa reia pregatirile in primele zile ale anului viitor, fiindca Serie A se reia pe 13 ianuarie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.