Kazahstanul si un consortiu format din cele mai mari companii petroliere din lume, condus de grupul Eni, au stabilit data de 15 ianuarie 2008 ca termen-limita pentru stabilirea situatiei campului petrolifer de la Kasagan, a anuntat luni ministrul kaz
Kazahstanul si un consortiu format din cele mai mari companii petroliere din lume, condus de grupul Eni, au stabilit data de 15 ianuarie 2008 ca termen-limita pentru stabilirea situatiei campului petrolifer de la Kasagan, a anuntat luni ministrul kazah al Energiei, Sauat Mynbayev, scrie Reuters, citata de NewsIn. Autoritatile de la Astana doresc plata in numerar si o sporire a participatiei Kazahstanului, drept compensatie pentru intarzierea inceperii productiei la cel mai mare camp petrolifer descoperit in lume in ultimii 30 de ani. Mynbayev a declarat ca Guvernul de la Astana nu a fost incantat de oferta Exxon. "O asemenea oferta aduce riscuri proiectului", a spus el. Surse avizate au declarat saptamana trecuta ca grupul a fost deja de acord sa plateasca Kazahstanului intre doua si patru miliarde de dolari in numerar si sa modifice formula de distribuire a profitului in favoarea Guvernului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.