In urma cu cateva saptamani, ziarul nostru a publicat un articol in care aratam cum grupuri de tigani romani au bagat spaima, prin multitudinea de acte antisociale comise, in locuitorii orasului Kristiansand din sudul Norvegiei. Situatiei create i-a
In urma cu cateva saptamani, ziarul nostru a publicat un articol in care aratam cum grupuri de tigani romani au bagat spaima, prin multitudinea de acte antisociale comise, in locuitorii orasului Kristiansand din sudul Norvegiei. Situatiei create i-au fost dedicate spatii ample in presa locala, determinand cetatenii din Kristiansand sa ceara consilierilor locali si reprezentantilor lor din Parlamentul unicameral de la Oslo sa adopte reglementarile necesare pentru a opri valul de infractionalitate creat de tiganii purtatori de pasapoarte romanesti.

Ziarele locale - lider in acest sens este cotidianul „Fædrelandsvennen“ - au deschis chiar forumuri de dezbateri pe paginile lor de internet, cerand opiniei publice sa propuna solutii ori sugestii pentru ca situatia in zona sa revina la normal.
Opiniile locuitorilor din Kristiansand, exprimate pe acele forumuri, sunt, in general, ponderate, echilibrate. Au existat insa si puncte de vedere radicale, care au sugerat solutii extreme, cum ar fi expulzarea de indata a tuturor tiganilor din Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.