Zapada vine greu, iar ceata nu se da dusa in zilele urmatoare, spun meteorologii.

Traficul s-a aglomerat ieri pe Valea Prahovei, mai ales intre statiunile Sinaia si Busteni, unde se circula bara la bara, potrivit Centrului Infotrafic
Zapada vine greu, iar ceata nu se da dusa in zilele urmatoare, spun meteorologii.

Traficul s-a aglomerat ieri pe Valea Prahovei, mai ales intre statiunile Sinaia si Busteni, unde se circula bara la bara, potrivit Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Politistii ii sfatuiesc pe soferii care doresc sa ajunga la Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN 1A Ploiesti-Valenii de Munte-Cheia-Sacele-Brasov. In restul tarii insa, traficul era redus pe toate drumurile nationale si pe cele doua autostrazi, iar circulatia se desfasura in conditii normale. Izolat, vizibilitatea era redusa sub 100 de metri din cauza cetii.

Astazi va ninge local in Oltenia, in Muntenia si posibil in sudul Moldovei, anunta meteorologii. In primele ore ale zilei, ceata va persista in zonele joase din Transilvania, din vestul tarii, dar si din Moldova. In nordul Moldovei va fi cel mai frig: -4 grade Celsius in Bacau si la Suceava. Maxima, in jur de 3 grade Celsius, se va inregistra la Constanta. In Capitala, cerul va fi mai mult noros si va mai ninge slab. La amiaza se vor inregistra din nou in jur de -2 grade Celsius. Vineri, norii ramin deasupra Capitalei, dar nu mai ninge, iar maxima ajunge la -1 grad Celsius.

Chiar si la munte va ninge doar izolat. La Arieseni, in Muntii Apuseni, stratul de zapada are un metru. La Bilea Lac, zapada este si mai mare: are 143 cm. Daca ati ales sa va petreceti concediul pe Valea Prahovei, trebuie sa stiti ca pe pirtiile de la Postavaru sint cam 90 cm de zapada, iar la Sinaia si la Predeal, in jur de 43-44 cm. Pericolul de producere a avalanselor se mentine moderat, atit la altitudini mai mari de 1.800 de metri, cit si in restul zonei montane.

Miine cerul ramine innorat si va mai ninge slab in sudul tarii si la munte. In Crisana sint sanse sa apara si soarele. In zonele joase din vest, din Transilvania si din Moldova, ceata va fi din nou fenomenul predominant. La amiaza se asteapta -1 grad Celsius la Oradea, Timisoara si Craiova, -3 in Bacau si -4 la Iasi. La Constanta vor fi din nou in jur de 3 grade Celsius.

Cele mai recente prognoze meteo, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.