Compania de Autostrazi sustine ca va pune in vinzare incepind de azi 300.000 de roviniete.

Pentru a incerca sa stopeze criza care exista de mai multe zile, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va p
Compania de Autostrazi sustine ca va pune in vinzare incepind de azi 300.000 de roviniete.

Pentru a incerca sa stopeze criza care exista de mai multe zile, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va pune in circulatie, in zilele urmatoare, 300.000 de roviniete, in reteaua de benzinarii si in oficiile postale, a declarat ieri Ecaterina Munteanu, director economic al CNADNR.

Insa oficialii Companiei de Autostrazi estimeaza ca pe piata se gasesc doar 1% din totalul necesar de roviniete. Noul stoc se va adauga celor 300.000 de roviniete existente la vinzare, din care 100.000 se gasesc in punctele de comercializare de la frontiera, iar restul sint disponibile in reteaua de benzinarii Rompetrol, Petrom si OMV, a adaugat oficialul CNADNR. Criza rovinietelor care dureaza din vara acestui an se va atenua in perioada imediat urmatoare, dupa ce CNADNR a cerut firmei Tipoholding SA tiparirea a 2,5 milioane de roviniete, spera Ecaterina Munteanu. La epuizarea acestora va fi aleasa prin licitatie o firma care sa realizeze urmatoarea transa de roviniete, adauga aceasta. Criza rovinietelor dureaza din vara acestui an, dupa ce CNADNR nu a fost capabila sa organizeze o licitatie corecta, care sa nu fie contestata pentru fabricarea acestora. Licitatia a inceput in mai 2007, insa nu s-a incheiat nici in prezent si a fost contestata de nu mai putin de trei ori la Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). Toate contestatiile au fost considerate de catre CNSC indreptatite.

Firma care le tipareste cu incepere din 2005 se numeste Tipoholding SA si apartine vicepresedintelui UDMR, Kerekes Gabor. Primul contract a fost cistigat de aceasta firma in 2005 prin incredintare directa la momentul la care CNADNR era condusa de un alt membru UDMR, Ioan Harkel. In primavara acestui an, Tipoholding a incercat sa-si asigure un nou contract inregistrind holograma de siguranta de pe roviniete la organizatia de profil. Pe acest motiv licitatia a fost contestata, iar CNADNR a fost obligata sa o reia. In a doua faza, firma de stat a cerut participantilor sa furnizeze in termen scurt un lot important de roviniete, conditie care putea fi indeplinita doar de catre firma care le fabrica si deci le avea in stoc, adica Tipoholding SA.

In urma cu o luna, CNADNR a inceput negocieri directe, iar in final acestea au fost cistigate de firma Zoom Soft SRL. Contractul acesteia a fost reziliat de CNADNR la doua saptamini de la semnare, compania de stat invocind nerespectarea contractului de catre firma privata. Aceasta considera ca rezilierea contractului a fost abuziva si ameninta cu o actiune in justitie dupa 1 ianuarie, in vederea obligarii CNADNR sa respecte contractul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.