Marele pianist Oscar Peterson, unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni ai jazzului, a decedat duminica, la varsta de 82 de ani. Peterson s-a stins din cauza unei boli la rinichi in locuinta sa din Mississauga, suburbie a orasului Toronto. Pe parcursu
Marele pianist Oscar Peterson, unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni ai jazzului, a decedat duminica, la varsta de 82 de ani. Peterson s-a stins din cauza unei boli la rinichi in locuinta sa din Mississauga, suburbie a orasului Toronto. Pe parcursul unei cariere de saptezeci de ani, Peterson a cantat alaturi de unele dintre cele mai mari nume ale jazzului, cum ar fi Ella Fitzgerald, Count Basie, Duke Ellington, Charlie Parker si Dizzy Gillespie. Numele sau se leaga si de trioul pe care l-a condus in anii 1950 si din care faceau parte Ray Brown la bass si Herb Ellis la chitara. Colectia impresionanta de premii a lui Oscar Peterson include Ordinul Canadei, una dintre cele mai inalte distinctii oferite de aceasta tara, dar si opt Grammy din care unul pentru intreaga cariera, primit in 1997. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.