Traficul aerian a fost, luni, perturbat pe mai multe aeroporturi din Europa, inclusiv din Romania, din cauza cetii dense, care a dus la intarzierea mai multor curse, blocand mii de pasageri in terminale in ajunul Craciunului.
In Romania, cel mai afectat a fost aeroportul Baneasa, insa perturbari ale traficului au fost inregistrate si pe aeroprturile din zona Moldovei.
Astfel, o cursa pe ruta Bucuresti-Bologna a fost amanata cu aproape sapte ore, iar cei peste 50 de pasageri s-au plans ca reprezentantii companiei care opereaza zborul nu le-au oferit nicio explicatie pentru intarziere. Aeronava, care apartine companiei MyAir, era programata sa decoleze de pe aeroportul Baneasa la ora 7.00 si trebuia sa aterizeze la Bologna in jurul orei 9.00. Cei peste 50 de romani care si-au cumparat bilete pe aceasta cursa si care au asteptat in interiorul aeroportului s-au aratat nemultumiti de faptul ca nu li s-a oferit niciun fel de asistenta din partea reprezentantilor companiei MyAir.
Si in aeroportul din Suceava au ramas blocati peste 140 de pasage ri. Acestia au asteptat, luni, mai mult de 14 ore pe aeroportul din Suceava decolarea avionului care trebuia sa-i duca in Italia, zborul fiind amanat din cauza unei defectiuni la usa aeronavei, care nu s-a mai putut inchide, dar si a conditiilor meteo nefavorabile.

Trupa Akcent si fotbalistul Marica, blocati in aeroportul din Moscova

Baietii din trupa Akcent, impreuna cu fotbalistul Ciprian Marica si alti 50 de romani au fost nevoitii sa astepte 14 ore in aeroportul din Moscova pentru a se imbarca in cursa cu destinatia Bucuresti, duminica. Oficialii companiei care opera zborul au declarat ca acesta a fost anulat din cauza cetii puternice de pe aeroport.