In perioada Sarbatorilor, cazurile de copiere a cardurilor sau de furt a acestora sunt in crestere. “Hotii de identitate” au constatat ca “vigilenta” posesorilor scade in timpul petrecerilor sau in ziua de dupa chef.  Pe
In perioada Sarbatorilor, cazurile de copiere a cardurilor sau de furt a acestora sunt in crestere. “Hotii de identitate” au constatat ca “vigilenta” posesorilor scade in timpul petrecerilor sau in ziua de dupa chef. Petrecerile din restaurante sau cabane sunt ocazii perfecte pentru ei sa fure “identitatea” victimei. O tehnica de operare “perfecta” o constituie subtilizarea portofelului, extragerea cardului sI apoi plasarea portofelului in buzunarul hainei uitate pe scaun. Evident, tintele sunt persoane al caror PIN a fost deja observat sau copiat. Cum nevoia de bani este redusa dupa ce s-au cumparat cadourile, s-ar putea sa treaca un interval mai mare pana ca furtul sa fie sesizat. De aceea, este foarte important sa ne luam cat mai multe masuri de precautie. Specialistii in domeniul securitatii va ofera o serie de sfaturi pentru a nu ramane fara bani tocmai de Revelion.

Lucruri pe care NU trebuie sa le faceti de sarbatori

· Nu va lasati haina sau geanta nesupravegheata in timpul petrecerilor sau a intalnirilor cu prietenii in baruri sau restaurante.
· Nu tineti lucruri de valoare la indemana, adica in buzunare care pot fi usor accesate de hotii de buzunare, chiar fara sa simtiti.
· Aveti mare grija de cardul de credit atunci cand platiti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.