Patriarhul Daniel indeamna la rugaciuni pentru romanii din strainatate in pastorala la Nasterea Domnului Iisus Hristos si spune ca spera ca noul Centrul de Presa “Basilica”, al Patriarhiei Romane, sa sensibilizeze credinciosii dornici sa
Patriarhul Daniel indeamna la rugaciuni pentru romanii din strainatate in pastorala la Nasterea Domnului Iisus Hristos si spune ca spera ca noul Centrul de Presa “Basilica”, al Patriarhiei Romane, sa sensibilizeze credinciosii dornici sa contribuie la construirea Catedralei Mantuirii Neamului. "In noaptea de 31 decembrie 2007 spre 1 ianuarie 2008 si in ziua de Anul Nou sa inaltam rugaciuni de multumire lui Dumnezeu (Te-Deum) pentru binefacerile primite de la El in anul care a trecut si sa-I cerem ajutorul in toata lucrarea cea buna si folositoare din anul nou in care intram."
Patriarhul anunta in pastorala sa ca din 27 octombrie, de sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului, Patriarhia are un post de radio, Trinitas, un post de televiziune, Trinitas TV, si un cotidian, ziarul "Lumina", care alcatuiesc, impreuna cu o agentie de presa, Centrul de Presa Basilica al Patriarhiei Romane. "Speram ca toate acestea ne vor ajuta sa zidim duhovniceste Biserica din suflete si sa sensibilizam mai mult pe toti credinci osii dornici sa ajute la construirea noii Catedrale Patriarhale, numita si Catedrala Mantuirii Neamului, mai ales dupa ce in data de 29 noiembrie 2007 a fost sfintit locul pentru construirea acesteia", se arata in pastorala. "Avem nadejdea ca dorinta Patriarhilor Romaniei si mai ales a vrednicului de pomenire Parintele nostru Patriarh Teoctist se va implini cat mai curand."

Catedrala va avea o capacitate de 5000 de locuri
La ceremonia ce a marcat punerea pietrei de temelie a Catedralei Neamului, PF Daniel a spus ca biserica, o "catedrala nationala", va fi gata peste maximum sapte ani. Catedrala Mantuirii Neamului, ce va fi construita pe terenul din Calea 13 Septembrie, de langa Palatul Parlamentului, va fi "nici prea mare, nici prea mica", pentru ca "nu trebuie sa sperie lumea prin gigantismul ei", a declarat atunci patriarhul. Va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de oameni, iar pe esplanada din fata cladirii se vor putea aduna credinciosii la slujbele solemne. Constructia va costa 200 de milioane de euro fara finisari, si inca 200 de milioane pentru finisari, picturi, obiecte liturgice, mobilier si instalatie de incalzire. Fondurile vor fi asigurate din donatii si sponsorizari. "Nu refuzam ajutor de la oficialitati. Nu refuzam nici sponsorii din strainatate", a precizat PF Daniel.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.