Comentariul specialistului: In conditiile presiunii relativ scazute din bazinul central-nordic al Marii Mediterane si im­pli­c­it a avansului unui front atmosferic asociat spre zona tarii noastre, in regiunile din
Comentariul specialistului: In conditiile presiunii relativ scazute din bazinul central-nordic al Marii Mediterane si im­pli­c­it a avansului unui front atmosferic asociat spre zona tarii noastre, in regiunile din sudul si estul Ro­ma­ni­ei, la nivel local vor fi precipitatii slabe, mai ales sub forma de ninsoare. In zilele sfarsitului de sap­ta­ma­na, datorita patrunderii in straturile inalte ale atmosferei a unui aer mai cald, indeosebi in zonele joase din vest si centru va fi din nou ceata asociata si cu depunere de chiciura, care local va persista, iar la deal si la munte va predomina o vreme frumoasa, cu valori termice in crestere usoara de la o zi la alta. Meteorolog Oana Maria Gherase Azi in tara: Bacau 0°C Baia Mare 2°C Brasov 0°C Buzau 2°C Cluj-Napoca 1°C Constanta 4°C Craiova 2°C Deva 1°C Galati 2°C Iasi - 1°C Miercurea Ciuc - 2°C Oradea 2°C Pitesti 1°C Sibiu 2°C Suceava - 2°C Targu-Mures 0°C Timisoara 2°C   La munte: Azi (joi): Cerul va fi noros in Meridionali si in Carpatii de Cur­bu­ra, unde vor fi conditii de ninsoare slaba. In restul zonei montane cerul va fi temporar noros. Maine (vineri): Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla in general slab. Pe vai si in depresiuni va fi ceata asociata si cu depunere de chiciura. Poimaine (sambata): Vremea va fi predominant frumoasa, cu cerul variabil. Pe vai si in zonele depresionare local va fi ceata. Vantul va sufla in general slab.  Bucuresti: max. 1°C min. - 4°C Azi (joi): Vremea va fi rece. Cerul va fi noros si vor fi conditii ca trecator sa ninga slab. Maine (vineri): Vremea va fi rece, cu cerul mai mult noros. Vor fi conditii de ceata. Maxima: 0°C, iar minima: - 6°C. Poimaine (sambata): Vremea va fi in general inchisa, cu ceata dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab pana la mode­rat. Maxima: 0°C, iar minima: - 5°C.   Drumetii: Valea Iadului - Meziad Traseul incepe cu un drum fo­res­tier, ce porneste de pe Valea Ia­du­lui. La confluenta cu Pa­raul Valcel apare primul marcaj vizibil. Poteca larga urca lin, apoi mai accentuat, pana la o poiana situata pe creasta. De aici ur­ma­res­te putin creasta impadurita, dupa care incepe sa coboare prima data mai accentuat si pe urma mai lin, pana ce ajunge intr-o poiana, de unde, dupa un coboras, pe firul Vaii Pestera. Curand in versantul drept se deschide o bolta uriasa. Este Pestera Meziad. Se afla la o distanta de 22 km de Be­ius. Pentru a ajunge la pestera trebuie urmat drumul ce porneste din centrul orasului Beius spre Alesd si Borod. La Remetea se paraseste drumul principal si trebuie urmat drumul marcat cu inscriptia: Meziad 6 km, pa­na la indicatorul Pestera Meziad.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.