Doi oficiali "europeni de rang inalt" au fost declarati per­sona non grata, urmand a fi expulzati din Afganistan, dupa ce au fost acuzati ca re­pre­zinta o amenintare la adre­sa securitatii nationale. Potri
Doi oficiali "europeni de rang inalt" au fost declarati per­sona non grata, urmand a fi expulzati din Afganistan, dupa ce au fost acuzati ca re­pre­zinta o amenintare la adre­sa securitatii nationale. Potri­vit purtatorului de cuvant al presedintelui Hamid Karzai, cele doua oficialitati sunt un britanic, reprezentant al ONU, si un irlandez, reprezentant al misiunii UE in Af­­ganistan. Ei sunt acuzati de gu­vernul de la Kabul ca au negociat, in secret, cu talibanii din provincia sudica Helmand un plan de pace. La randul sau, publicatia britanica Daily Telegraph dezvaluie ca agen­tii serviciilor secrete de informatii externe din Marea Britanie, MI6, au negociat cu liderii tali­bani, in pofida promisiunilor premierului Gordon Brown ca "Londra nu va duce nici un fel de tratative cu te­ro­ris­tii".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.