Peste 300 de locuitori din Voluntari au protestat luni noaptea, blocand DN 2, pentru ca au ramas fara curent electric. Oamenii acuza Primaria ca nu a facut investitii in marirea puterii instalate, cu toate ca in zona s-a construit foarte mult in ult
Peste 300 de locuitori din Voluntari au protestat luni noaptea, blocand DN 2, pentru ca au ramas fara curent electric. Oamenii acuza Primaria ca nu a facut investitii in marirea puterii instalate, cu toate ca in zona s-a construit foarte mult in ultimii ani. Protestatarii s-au plans ca de circa doua saptamani au avut loc mai multe intruperi ale curentului cu durata de 2-3 ore pe zi. Situatia s-a inrautatit sambata, cand n-au avut curent de la ora 18.00 pana la 2.00. Problemele, spun ei, au inceput cu intreruperea iluminatului stradal.

"Alimentarea cu energie electrica in Voluntari a fost intrerupta luni din cauza consumului inregistrat in aceasta zona, care este de pana la zece ori mai mare decat puterea solicitata, a declarat pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Electrica Muntenia Sud Cornelia Ion. Ea a mentionat ca atat consumatorii casnici cat si agentii economici au solicitat in scris si au obtinut avizele tehnice de racordare si contracte pentru o putere mai mica. O putere mai mica inseamna si o factura mai ieftina. "Astfel, in baza acestei cereri legale Electrica Muntenia Sud a proiectat si executat instalatiile de alimentare cu energie care nu fac fata acestei cresteri a consumului. Din acest motiv, respectiv cresterea exagerata a consumului fata de cel solicitat de catre clienti, Electrica Muntenia Sud actioneaza protectiile la cele doua posturi de transformare din zona si le deconecteaza, pentru a nu lua foc la suprasarcina", a declarat Cornelia Ion.

Primariile ofera cu generozitate autorizatii de constructie
Reprezentantul Electrica Muntenia Sud a precizat ca Primaria orasului Voluntari a dezvoltat si dezvolta o multitudine de proiecte fara a aloca niciun fel de fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii retelelor de distributie a energiei electrice. Locuitorii din Voluntari sustin ca nu inteleg de ce li se spune ca situatia este cauzata de constructiile ridicate in ultimii ani intrucat in cartierul lor s-a construit cel mai putin.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.