Declaratiile xenofobe ale unuia dintre viceprimarii din Treviso, oras din nord-estul Italiei, care i-a comparat pe musulmani cu o "tumoare", au provocat indignarea comunitatii musulmane si a Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR). Gentili
Declaratiile xenofobe ale unuia dintre viceprimarii din Treviso, oras din nord-estul Italiei, care i-a comparat pe musulmani cu o "tumoare", au provocat indignarea comunitatii musulmane si a Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR). Gentilini i-a comparat vineri pe musulmani cu o "tumoare, care poate degenera in metastaze". El a recurs la aceasta comparatie, precizand ca tumoarea a fost extirpata, pentru a justifica de ce a interzis musulmanilor sa se adune pentru rugaciune intr-o sala de sport a orasului. Acestia au fost nevoiti sa stea in parcare pentru a se ruga.

Declaratiile viceprimarului din Treviso, Giancarlo Gentilini, membru al Ligii Nordului (dreapta populista si autonomista), sunt semnul unui dispret fata de religia musulmana si fata de cei care o practica, a apreciat purtatorul de cuvant din Italia al UNHCR, Laura Boldrini, citata de ANSA."Acest gen de mesaje nu fac decat sa sporeasca tensiunea sociala, genereaza ura si sunt cu atat mai condamnabile cu cat ne aflam in prag de Craciun", a adaugat purtatorul de cuvant al UNHCR."Stat ul trebuie sa dea un raspuns acestei agresitivitati, pentru ca exista legi impotriva acestui tip de declaratii rasiste", a spus la randul sau purtatorul de cuvant al Uniunii Comunitatilor si Organizatiilor Islamice din Italia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.