Dupa ce a supravietuit la numeroase misiuni de lupta in Africa, un romån, fost luptator in cadrul Legiunii Straine Franceze, si-a gasit sfårsitul acasa, impuscat in piept de propriul sau frate. Mobilul fratricidului a fost, ca in multe a
Dupa ce a supravietuit la numeroase misiuni de lupta in Africa, un romån, fost luptator in cadrul Legiunii Straine Franceze, si-a gasit sfårsitul acasa, impuscat in piept de propriul sau frate. Mobilul fratricidului a fost, ca in multe alte cazuri de crime in familie, averea. Mai precis, certurile pornite de la banii pe care ex-legionarul Marian Bleahu ii imprumutase rudelor sale apropiate si pe care acestea au intårziat prea mult sa-i returneze.

Niciodata Aurel (50 de ani) si Marian (38 de ani) Bleahu, din localitatea Zagar, judetul Mures, nu s-au inteles ca fratii, desi erau copiii acelorasi parinti. Mai ales dupa ce mezinul se intorsese, acum cateva luni, cu cateva zeci de mii de euro in cont, certurile dintre cei doi frati s-au tinut lant, spun localnicii.

Marian Bleahu s-a intors acasa foarte bogat, folosind standardele consatenilor sai, dupa ce a servit mai multi ani in Legiunea Straina Franceza. Satenii din Zagar stiu ca legionarul Bleahu, consateanul lor, a luptat in Congo, in Algeria si in Djibouti si ca a strans bani frumosi servind Republica Franceza. Cu banii trimisi de el in tara fratelui s au, Aurel, acesta din urma a cumparat terenul si acareturile fostei Intreprinderi Agricole de Stat Zagar, insumand cateva sute de hectare teren arabil si mai multe cladiri. Chiar daca Marian a avut incredere in Aurel sa-i administreze banii, fratii Bleahu au avut mereu o relatie rece, tensionata. Care a fost cauza animozitatii profunde dintre cei doi frati, nu stie nimeni din Zagar. Nici macar seful Postului de Politie din comuna nu-si poate explica de ce fratii Bleahu nu reuseau sa convietuiasca fara certuri. Din aceasta cauza, nimeni nu a fost mirat cand sambata seara, in jurul orei 18, scandalul a izbucnit din nou in familia Bleahu. Scandalul, petrecut chiar in curtea fostului IAS Zagar, a plecat, ca si majoritatea celorlalte certuri din familia Bleahu, de la bani. Mult mai instarit decat ceilalti membri ai familiei sale, „Legionarul”, cum i se spunea in sat, isi imprumutase mai multe rude cu diverse sume de bani. L-a imprumutat si pe fratele sau, dar si pe unul dintre nepoti, unul din fiii - patru la numar - ai lui Aurel Bleahu.

Legionarul, impuscat cu gloante pentru mistret


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.