Povestea uneia dintre cele mai mari atlete pe care le-a dat Romania, multipla campioana mondiala Natalia Andrei, este una tulburatoare. Printre dezvaluirile facute de fosta sotie a lui Nicolae Marasescu se gaseste si motivul pentru care a lipsit de
Povestea uneia dintre cele mai mari atlete pe care le-a dat Romania, multipla campioana mondiala Natalia Andrei, este una tulburatoare. Printre dezvaluirile facute de fosta sotie a lui Nicolae Marasescu se gaseste si motivul pentru care a lipsit de la JO din 1980.
Natalia Andrei a reprezentat o adevarata glorie pentru sportul de performanta craiovean. Modesta si cu zambetul pe buze, fosta sotie a lui Nicolae Marasescu a vorbit fara ocolisuri despre viata ei. „Sportul m-a format si mi-a dat un sens in viata. Nu pot spune ca datorez totul sportului, pentru ca sunt absolventa a Facultatii de Stiinte Economice din Craiova, fapt care m-a ajutat dupa ce m-am retras. Departe, insa, de aceasta lume nu am fost niciodata. Azi, sunt consilier superior in cadrul DSJ Dolj. Ma consider un exponent al scolii de atletism craiovene, chiar daca, o scurta perioada, am activat si la CS Steaua. Ma bucur ca si in acest an, in clasamentele de sfarsit de an ale Federatiei, CSM Craiova este pe primul loc”, au fost primele cuvinte pe care ni le-a spus Natalia Andrei.

„M-au eliminat de la Olimpiada pentru ca nu ma puteau bate”

Natalia Andrei continua si astazi sa creada ca a fost mana Uniunii Sovietice, in nefericitul caz de dopaj in care a fost implicata in 1978. „Din 1975, cand am castigat primul titlu de campioana europeana la 1500 m, dar si la 3000 m, sovieticii nu mai aveau nici o sansa. La fel se intampla si in proba de 800 m, acolo unde Ileana Silai facea legea. Nu intamplator ambele am fost gasite dopate in aceeasi perioada. Se apropia Olimpiada de la Moscova, din 1980, iar sovieticii trebuiau sa gaseasca o solutie pentru a castiga aceste probe. Probabil cunoasteti ca la contraexpertiza substantele anabolizante despre care se vorbea nu s-au mai gasit. Am avut ghinionul sa fim noi in acel moment cele mai bune din Europa. Daca era altcineva, patea la fel. Oricum, stiu ca am fost nevinovata, dar, la acea vreme, era greu sa-ti cauti dreptatea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.