"Mosule, multumesc ca mi-ai adus telefon Spi­derman! Mami, uite, telefon Spiderman! Mul­tu­meeesc mosuleeee!!!"   Copilul este in extaz, trage de punga imensa in care i-au fost aduse cadourile. E aproap
"Mosule, multumesc ca mi-ai adus telefon Spi­derman! Mami, uite, telefon Spiderman! Mul­tu­meeesc mosuleeee!!!"   Copilul este in extaz, trage de punga imensa in care i-au fost aduse cadourile. E aproape mai mare decat el, dar nu de­pa-ses­te nici pe departe bucuria pe care i-a facut-o Mosul daruindu-i acea jucarie, printre multe alte cadouri care asteapta si ele sa fie descoperite de manutele baiatului, dar care au fost eclipsate, cel putin pentru moment, de un om paianjen de cauciuc, dorit de el mai mult ca orice.   Sunt zeci de copii stransi in jurul bradului de Craciun. Cu totii il asteapta pe Mos, cu totii sunt rumeni in obrajori si sunt nerabdatori. Cum s-ar masura, in ce anume s-ar masura sau compara fericirea din sufletelele lor? Ce fericire i-ar mai trebui lui, parintelui, in afara de caldura pe care o degaja o inimioara inocenta, pura de copil? Ce isi mai poate dori un parinte in afara de ochii surazatori, manutele pe care micutul si le frange de emotii pentru ca se afla in preajma Mariei Sale Mos Craciun, coltul rochitei mototolite in pumnul mic si pufos, pasii marunti si curiosi care-i dau tarcoale Mosului, doua brate minu­nate care se incolacesc in jurul gatului, o gurita prin care ies cuvinte perlate ce-ar trebui sa fie o poezie de iarna ori un glas crista­lin ce da nastere unui cantecel spus, dintr-o suflare, pentru Mos si de dragul Mosului.   O fetita abia-si tine mar­g­a­ri­tarele de lacrimi sa nu-i invadeze obrajii. Ce ganduri o chinuie intr-atat incat durerea ascunsa-i schimonoseste fetisoara? Si parca acele ganduri o invadeaza intr-un galop de nestavilit, pentru ca lacrimile nu mai pot fi oprite si curg siroaie, dupa care un hotot sfasietor de plans rupe inimile tuturor. Mama o ia in brate, dar nimic nu o poto­leste din plansul ei devastator: "Eu vreau Barbieeee! Vreau sa-mi dea Mosul o Barbieeee". Ei bine, nici o bagheta magica n-ar fi putut opri in acel moment lacrimile copilei. Doar Mosul a putut face asta. Cand a scos din desaga lui papusa. Si ce fericire a invadat atunci pamantul, a nins cu bucurie si intreg chipul fetitei s-a luminat precum Soarele verii.       Campanie - Primul "Craciun daruit" Cinci copii institutionalizati vor petrece, pentru prima oara, sar­ba­torile de Craciun in cadrul unei familii, actiunea facand parte din campania sociala "Craciun daruit", initiata de jandarmii bucuresteni. Alaturi de familiile jandarmilor, copiii vor petrece in mod traditional masa de Craciun, vor participa la impo­dobirea bradului si la slujba prile-juita de Nasterea Domnului.   Semnal - Atentie la jucariile periculoase! Autoritatea Nationala pentru Pro­tectia Consumatorilor (ANPC) avertizeaza consumatorii sa fie atenti la jucariile periculoase, mai ales in pe­rioada Sarbatorilor de Iarna. ANPC recomanda consumatorilor sa evite jucariile cu proiectile sau pe cele deosebit de zgomotoase, cele care au muchii si varfuri ascutite sau parti detasabile usor de inghitit de copiii mici.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.