CE BEM, CE MÃ…NCÃ…M
Suferinzilor de guta le este interzis produsul
Produs traditional care are in compozitie o serie de grasimi de natura animala, dar si conservanti care ii scad valoarea biologica.


Caltabosul de casa Korani este un produs fiert. De pe eticheta aflam ca in compozitia lui intra urmatoarele ingrediente: "carne de porc, supa de la fierberea carnii, sare, piper, legume deshidratate, conservanti: nitrit de sodiu E 250 si nitrat de potasiu E 252". Tot de pe eticheta aflam ca membrana naturala este comestibila.


ANALIZÃ…. Prof. Gh. Mencinicopschi ne spune ca acest caltabos de casa este un produs fiert din gama preparatelor traditionale de Craciun, obtinut din carne de porc, supa de carne, legume deshidratate, conservanti si condimente. Datorita surselor de origine animala caracteristice produsului acesta contine grasimi saturate cu potential aterogen, iar supa este bogata in substante de extractie de tipul purinelor si colagenului. Produsul contine surse ascunse de sodiu, iar valoarea biologica este scazuta de conservantii folositi.


Produsul poate fi consumat de persoanele sanatoase si active fizic cu moderatie, cu ocazia Sarbatorilor de iarna. Acesta nu este indicat suferinzilor de maladii cardiovasculare, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie si hipertrigliceridemie, suferinzilor de boli hepatice si renale, suferinzilor de cancere, obezilor si supraponderalilor. Este interzis suferinzilor de guta, boli de colagen si dermatologice.