Comisia Europeana (CE) a aprobat, vineri, achizitia distribuitorului de energie Electrica Muntenia Sud de catre grupul italian Enel, apreciind ca tranzactia nu va afecta mediul concurential, a anuntat executivul european. Oficialii Autoritatii pentr
Comisia Europeana (CE) a aprobat, vineri, achizitia distribuitorului de energie Electrica Muntenia Sud de catre grupul italian Enel, apreciind ca tranzactia nu va afecta mediul concurential, a anuntat executivul european. Oficialii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) declara ca finalizarea transferului dreptului de proprietate necesita noi aprobari de la Bruxelles.
„Dupa analizarea tranzactiei, Comisia a concluzionat ca aceasta nu va ridica probleme legate de concurenta in zona economica europeana sau in regiuni semnificative ale acesteia“, se arata intr-un comunicat al CE, citat de Mediafax. Laszlo Gyerko, vicepresedinte al AVAS, a declarat ca finalizarea tranzactiei este in continuare conditionata de avizul CE referitor la unele clauze din contract, printre care pastrarea unui drept de veto al statului.

„Avizul se refera doar la concentrarea economica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.