Cei care au trecut, la sfarsitul saptamanii trecute, pe langa Opera Regala din Londra, au putut admira spectacolul oferit de un acrobat aerian. Suspendat de o heliosfera (balon cu heliu), acesta a executat figuri foarte periculoase, care au tinut cu
Cei care au trecut, la sfarsitul saptamanii trecute, pe langa Opera Regala din Londra, au putut admira spectacolul oferit de un acrobat aerian. Suspendat de o heliosfera (balon cu heliu), acesta a executat figuri foarte periculoase, care au tinut cu sufletul la gura martorii oculari.


EXCES - Arestati pentru ca nu au WC acasa
In mijlocul unei epidemii de holera, care a ucis opt persoane, autoritatile ugandeze au arestat cel putin 100 de persoane pentru faptul ca nu si-au construit toalete acasa, relateaza Reuters. "Nu putem sa privim pur si simplu cum oamenii mor de holera", a declarat guvernatorul regiunii Bulisa, din nord-vestul tarii, argumentand astfel arestarea celor fara WC. Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca ridicarea unei locuinte fara toaleta este interzisa in Uganda, precizand insa ca aceasta infractiune nu este una care duce neaparat la arest.


SUA - Pedeapsa capitala pierde teren
In multe privinte, anul 2007 a fost unul remarcabil in istoria pedepsei cu moartea, in SUA: doar 42 de persoane au fost executate, cele mai putine, din 1976 incoace. Potrivit unui raport emis de Centrul de informatii privind pedeapsa cu moartea, in 2007 au fost executate cu 11 persoane mai putin decat anul trecut. Acest lucru - noteaza Washington Post - se datoreaza in mare parte tot Curtii Supreme, care a impus amanarea executiilor pana se decide daca injectia letala - cea mai comuna metoda folosita in SUA - constituie o pedeapsa "cruda si neobis-nuita".


"PLAGIAT" - Heidi Klum, data in judecata
Heidi Klum a fost data in judecata de un producator francez de bijuterii de lux, Van Cleef and Arpels, deoarece a copiat un model al unei bijuterii dintr-o colectie cunoscuta cu scopul de a-l promova drept creatie proprie, informeaza Reuters. Van Cleef and Arpels cere companiei supermodelului si Mouawad, o alta firma pentru care Klum a creat bijuterii, daune in valoare de 25.000 de dolari. Producatorul francez de bijuterii de lux sustine ca ambele companii au incercat sa obtina profit de pe urma comercializarii unei bijuterii, sub forma unui trifoi.


AJUTOR - Gardienii i-au facut curat in curte
Un batran in varsta de 86 de ani a fost ajutat de gardienii puscariei unde urma sa-si petreaca o saptamana sa-si faca ordine in gradina. John Allen a fost trimis la inchisoare pentru ca a violat legile orasului New Castle (Pennsylvania, SUA), in ceea ce priveste curatarea propriilor curti. Mai multi vecini s-au declarat deranjati de mizeria din gradina batranului. Un grup de asistenti sociali s-au oferit sa-l ajute pe Allen sa curete gradina, insa acesta s-a opus cu desavarsire. S-a razgandit, insa, dupa cateva zile petrecute la "racoare".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.