"Decizia este motivata, in primul rand, de lipsa de consistenta a actiunilor CRP in ultimii doi ani, de cand Realitatea Media este membru al Clubului. Mai mult, Realitatea Media considera ca atitudinea presedintelui CRP, Cristian Tudor Popescu, fata
"Decizia este motivata, in primul rand, de lipsa de consistenta a actiunilor CRP in ultimii doi ani, de cand Realitatea Media este membru al Clubului. Mai mult, Realitatea Media considera ca atitudinea presedintelui CRP, Cristian Tudor Popescu, fata de un coleg de breasla, Robert Turcescu, manifestata in Editia Speciala difuzata de Realitatea TV in ziua de 20 decembrie, este in flagranta contradictie cu functia sa de lider al jurnalistilor din Romania", se arata in comunicatul grupului Realitatea-Media. Realitatea Tv a difuzat, joi seara, convorbirea telefonica dintre Ludovic Orban si Robert Turcescu, in care ministrul ii reproseaza jurnalistului acuzatiile pe care i le-a adus in cazul accidentului rutier si ii spune ca nu are bun simt. Cristian Tudor Popescu a apreciat, citat de Mediafax, ca inregistrarea nu contine elemente care ar putea sa duca la "sesizari deontologice".
Cristian Tudor Popescu, presedintele CRP declara, referitor la decizia grupului Realitatea, ca "este dreptul dansilor s-o faca, oricand si fara sa aiba nevoie de vreo justificare. Totusi, niste justificari sunt formulate, in acelasi comunicat. Mai intai: lipsa de consistenta a actiunilor CRP in ultimii doi ani. N-am auzit pana acum, in acesti invocati doi ani, vreo luare de cuvant a reprezentantului Realitatea TV in Consiliul de Onoare al CRP, dl. Mihai Tatulici, in legatura cu "consistenta" sau "inconsistenta" actiunilor CRP. Cat priveste persoana mea, se spune in comunicat ca as detine "functia de lider al jurnalistilor din Romania". Absurd - poate exista o asemenea functie? Eu mai sunt inca presedintele CRP, organizatie care cuprinde multi jurnalisti, nicidecum pe toti. Apoi, atitudinea manifestata de mine in respectiva emisiune care tine de functia mea de presedinte al CRP a fost urmatoarea: D-le Turcescu, aveti de facut o sesizare deontologica privind telefonul dat dvs. de dl. ministru Orban?
Daca da, considerati ca am luat act de ea si o voi inainta Consiliului de Onoare pentru a fi discutata. Cat priveste parerile mele personale ca jurnalist in legatura cu convorbirile telefonice ale dlui Turcescu ele mi-au fost solicitate, am fost sunat din emisiune pentru a interveni, nu eu am cerut asta si n-am inteles ca trebuia sa particip la un miting de solidaritate cu dl. Turcescu, ci la o analiza media. Firesc din punct de vedere procedural si al civilizatiei organizationale, era ca dl. Turcescu sau Realitatea Media sa faca respectiva sesizare catre Consiliul de Onoare si sa adauge, daca socotea ca e cazul, solicitarea de demitere a presedintelui CRP pentru ca nu a aparat interesele d-lui Turcescu. Consiliul ar fi deliberat, emitea o decizie si daca Realitatea Media nu era satisfacuta de ea, d-nul Tatulici putea anunta retragerea din CRP. Asa, Realitatea Media, prin reprezentantul sau, da dovada de lipsa de respect si de desconsiderarea unui organism din care a facut parte ani de zile", spune Cristian Tudor Popescu intr-o scrisoare catre membrii Consiliului de Onoare al CRP. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.