Vizita presedintelui Romaniei la presedintele SUA este un eveniment pozitiv deosebit de important, in ciuda criticilor unor sarmani nostalgici. Ea marcheaza continuitatea orientarii noastre pro-americane, inceputa de E. Constantinescu, continuata de
Vizita presedintelui Romaniei la presedintele SUA este un eveniment pozitiv deosebit de important, in ciuda criticilor unor sarmani nostalgici. Ea marcheaza continuitatea orientarii noastre pro-americane, inceputa de E. Constantinescu, continuata de I. Iliescu si intarita acum de T. Basescu, ce a dat o semnificatie mai profunda si prin faimoasa sa sintagma, "Axa Washington - Londra - Bucuresti". Nu e vorba numai de o simpla colaborare, politica si economica, sau de instalarea unor baze militare, ci de angajarea noastra in lupta preventiva antiterorista a lui Bush, ca si de o actiune de democratizare a tarilor din nordul Marii Negre (inclusiv Basarabia) si din Caucaz, ceea ce ne-a facut sa devenim astfel aliati speciali.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.