In mijlocul pietei troneaza un brad imens. Daca ai rabdare sa treci pe la toate cele 143 de standuri ale targului, e imposibil sa pleci fara sa cumperi macar ceva dulce. Bautura traditionala a vienezilor in aceasta perioada este punciul cald (in luna
In mijlocul pietei troneaza un brad imens. Daca ai rabdare sa treci pe la toate cele 143 de standuri ale targului, e imposibil sa pleci fara sa cumperi macar ceva dulce. Bautura traditionala a vienezilor in aceasta perioada este punciul cald (in luna decembrie, se consuma zilnic aproximativ 10.000 litri de punci la peste 200 de standuri). Iti poti continua turul pe la celebrul "pom al inimilor" cu cele 280 de luminite in forma de inima sau trimitand o vedere de Craciun de la "posta norilor". Cei mici au la dispozitie pavilionul povestilor, teatrul de papuai sau atelierele de Craciun, unde pot coace dulciuri sau pot mesteri singuri cadouri pentru cei dragi.
Surprizele acestui an sunt felinarele in forma de stea pe care Viena le-a primit cadou de la Republica Filipine si imensa coroana de Advent, cu un diametru de 12 m. Anual targul atrage peste trei milioane de vizitatori, dintre care peste 500.000 sunt straini, transmite Compress. Chiar daca este, fara indoiala, cel mai cunoscut, targul de Craciun din Piata Primariei nu este nici pe departe singurul de acest fel din capitala Austriei. Cine prefera o atmosfera mai romantica sau mai putina agitatie, poate vizita targul de la palatul Schonbrunn, unde se gasesc in special obiecte traditionale de Craciun realizate manual, iar lista poate continua cu alte 20 de locatii. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.