O economista din cadrul Ministerului Finantelor, Elena Dumitrescu, a fost trimisa in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru ca ar fi primit o mita de aproximativ 17.000 de dolari. Banii ar fi  fost primiti de catre incu
O economista din cadrul Ministerului Finantelor, Elena Dumitrescu, a fost trimisa in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru ca ar fi primit o mita de aproximativ 17.000 de dolari. Banii ar fi fost primiti de catre inculpata pentru a facilita derularea contractului prin care o firma elvetiana trebuia sa furnizeze echipament medical Ministerului Justitiei. Elena Dumitrescu este acuzata de procurori ca ar fi primit foloase necuvenite, cauza fiind disjunsa din dosarul in care medicul Serban Bradisteanu este judecat pentru fapte de coruptie in legatura cu licitatii pentru aparatura medicala. Bradisteanu a fost trimis in judecata inca din martie 2007, dar dosarul a trecut printr-o lunga serie de amanari. Ultima infatisare a fost in data de 15 noiembrie, cånd Bradisteanu a pledat nevinovat.

Serban Bradisteanu si Elena Dumitrescu au ajuns in instanta dupa ce procurorii DNA au cercetat modul in care s-a derulat contractul de achizitie de echipamente medicale de inalta performanta de catre Ministerul Justitiei, in vederea dotarii sistemului penitenciar din Romania. Contractul de furnizare produse medicale pentru dotarea penitenciarelor a fost incheiat pe 21 decembrie 2001, intre Ministerul Justitiei si „C C Med AG“ si avea valoarea de 11.385.889, 58 euro. Statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, urma sa garanteze un credit extern in valoare de 20.000.000 de dolari. Elena Dumitrescu, in calitate de sef serviciu la Directia Generala de Finante Publice Externe din cadrul Ministerului Finantelor Publice, in perioada aprilie - iunie 2002, a coordonat activitatea de elaborare a documentatiei referitoare la garantarea de catre statul roman a creditului.
Procurorii DNA au spus ca economista a primit de la firma elvetiana suma de 16.960 de dolari pentru sprijinul oferit in derularea si realizarea platilor externe ale acestui contract. Instanta a hotarat ca, in vederea acoperirii sumei de bani primita drept foloase necuvenite, sa instituie sechestrul asupra unor bunuri imobile aflate in proprietatea Elenei Dumitrescu.

4 milioane de euro mita
Medicul Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti (fost senator PSD in perioada 2000-2004), a fost trimis in judecata de DNA in 22 martie 2007 El era acuzat de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita in forma continuata.
Din probele administrate de procurori a rezultat ca, in perioada 2001-2002, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare in cadrul unei licitatii organizate de Ministerul Justitiei, Serban Bradisteanu ar fi decis atribuirea contractelor de achizitionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar si a Spitalului Profesor dr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.