Concertul, cu intrare libera, va cuprinde, in traditia formatiei "Anton Pann", piese muzicale vechi, colinde si cantece de stea. Invitati speciali in cadrul acestui eveniment, vor fi membrii Corului de muzica psaltica al Catedralei Patriarhale a BOR
Concertul, cu intrare libera, va cuprinde, in traditia formatiei "Anton Pann", piese muzicale vechi, colinde si cantece de stea. Invitati speciali in cadrul acestui eveniment, vor fi membrii Corului de muzica psaltica al Catedralei Patriarhale a BOR care vor oferi publicului cateva colinde ortodoxe de origine bizantina. In program se vor afla, printre melodiile lui Anton Pann si "pa-vu-ga-di-urile" lui Dimitrie Cantemir, piese muzicale cantate de obicei in preajma sarbatorilor de iarna. "Diferenta fata de celelalte zeci de concerte de colinde din aceasta perioada este insa ca aceste melodii sunt cele pe care le ascultau la gura sobei bunicii si strabunicii nostri, acum 100, 200 sau chiar 300 de ani, adaptate de tinerii muzicieni pentru a se potrivi preferintelor publicului contemporan", promit organizatorii.
Concertul se inscrie astfel intr-o serie inceputa in luna iunie, cand tinerii interpreti condusi de dirijorul si orchestratorul Constantin Raileanu au sustinut in fata unei numeroase audiente, in aceeasi sala Radio, in premiera nationala, un concert extraordinar de muzica medievala romaneasca, reusind sa readuca in atentia publicului romanesc acordurile muzicii romanesti autentice, din secolele XVII, XVIII si XIX. Programul se va intinde pe durata a trei ore si va cuprinde atat piese consacrate din repertoriul formatiei Anton Pann, cat si piese noi, colinde culese din folclor, colinde populare etc. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.