In pragul sarbatorilor de iarna, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, si-a racordat instalatia de beculete, amplasata pe peretele vilei sale din Bucuresti, la reteaua publica. Nu stim daca la fel a procedat si in cazul celorlalte proprietati ale sale, nu putine, dar putem spune ca edilul-sef al Capitalei nu duce lipsa de initiativa, atunci cand vine vorba de cheltuirea banilor publici. Ziarul Cancan a prezentat, inclusiv cu fotografii, ingeniosul furt de curent de la casa lui Videanu. Electrica nu stie, iar Luxten ii ia apararea lui Videanu. Intre timp, din doua fire a mai ramas unul.
Din doua fire a ramas unul
In stilul sau caracteristic, primarul general a negat ca s-ar fi bransat ilegal la stalpul de curent electric din fata vilei sale. Mai mult, presa a fost invitata sa vada ca nu este asa cum a aparut in ziare. Insa, spre deosebire de ziua anterioara cand s-au facut fotografiile de catre reporterii Cancan, ieri, din doua fire cate au fost initial, a ramas numai unul. Acesta fiind, potrivit angajatilor Luxten (firma care se ocupa si cu iluminatul ornamental de sarbatori pe marile bulevarde ale orasului), un racord care functioneaza ca un "intrerupator" fiind conform explicatiilor, pentru "comanda". Ne intrebam de ce oare Luxten, care se ocupa cu iluminatul stradal, a "impodobit" si casa lui Videanu. De ce nu a facut acest lucru la toate vilele si blocurile din Capitala. Oare aceasta bransare face parte din contractul pe care firma il are incheiat cu municipalitatea. Probalil ca da, atata timp cat societatea Luxten este abonata de ani buni la banii contribuabilului.
Furtul de curent atrage dosarul penal
Contactat telefonic de reporterii ZIUA, directorul Electrica, Corneliu Stan, ne-a declarat ca in astfel de situatii, angajatii companiei, "daca sunt sesizati in scris, taie legaturile si analizeaza cazul". Se poate merge chiar si pana la intocmirea unui dosar penal pentru hotul de curent. Afland ca este vorba de primarul Videanu, directorul Stan a declarat ca, daca este adevarat, va trimite o echipa care sa debranseze instalatia. Seful Electrica nu auzise pana ieri seara de aceasta inedita situatie. "Voi intra pe net sa vad despre ce a semnalat presa. Daca este cazul ne vom autosesiza si vom proceda in consecinta", a conchis Corneliu Stan. Se pare ca intre Electrica, furnizorul de curent in Capitala, si Luxten, care detine stalpii de iluminat, exista un scurtcircuit, atata timp cat nu s-a aflat de acest caz mai mult decat mediatizat. Potrivit legii, in astfel de cazuri, daca angajatii Electrica constata ca bransarea s-a facut ilegal la reteaua publica, intocmesc actele premergatoare urmaririi penale pentru infractiunea de furt de energie electrica.